
Scones
Lær hvordan du lager perfekte scones med denne enkle oppskriften. Ideell til frokost, brunch eller som en søt snack. Rask og enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
frokost
Ingredienser
- 1. 2 1/4 kopper hvetemel, pluss ekstra til utbaking (10,6 ounces/300 g), all-purpose hvitt mel
- 2. 2 teskjeer (0,28 ounce/8 g) bakepulver
- 3. En god klype salt
- 4. 1/3 kopp (2,6 ounces/75 g) usaltet smør, romtemperert (verken kaldt fra kjøleskapet eller mykt), skåret i terninger
- 5. 3 1/2 spiseskjeer (1,8 ounces/50 g) superfint sukker
- 6. 1 middels stort, frittgående egg
- 7. 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- 8. 1/2 kopp kremfløte
- 9. Litt melk til å pensle med
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200°C. Bruk en food processor hvis du har, og kjør sammen mel, bakepulver, salt, smør og sukker til blandingen ligner fine brødsmuler. (Ellers sikt mel, salt og bakepulver i en bakebolle, smuldre inn smøret med fingrene, og rør inn sukkeret.) I en separat bolle, visp sammen egg, vanilje og fløte, og tilsett dette i melblandingen. Bland forsiktig med hendene til du får en myk deig. Hell deigen ut på en melet overflate og elt den veldig kort, i ca. 10 sekunder, for å gjøre den litt jevnere. Bruk deretter litt mer mel, og trykk eller kjevle forsiktig ut til en tykkelse på omtrent 4 cm. Bruk en 6 cm rund utstikker (eller en større, hvis du ønsker), og stikk ut ca. 8 sirkler av deigen – trykk utstykket rett ned, i stedet for å vri, for å gi sconesene best mulighet til å heve rett opp. Legg sirkler på et lett smurt stekebrett, pensle toppene med melk, og stek i ca. 15 minutter, eller litt lenger hvis sconesene er store. For å sjekke at de er ferdigstekte, stikk en trepinne inn i midten; den skal komme ut ren. Overfør til en rist for å avkjøle i noen minutter, og server varme.