Hello Fresh Mobile Banner
Laks med ovnsbakt asparges og sitron-kapersaus

Laks med ovnsbakt asparges og sitron-kapersaus

oppskrift på deilig laks servert med ovnsbakt asparges og en frisk sitron-kapersaus, perfekt for en smakfull hovedrett

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 2. 2 spiseskjeer finhakket rødløk
  • 3. 1 spiseskje olivenolje
  • 4. 1 spiseskje kapers, drenert og hakket
  • 5. 1 teskje finhakket frisk timian
  • 6. 1/2 teskje revet sitronskall
  • 7. 1 1/2 pund skinnfri laksefilet (ca. 3,2 cm tykk)
  • 8. 1 pund asparges, trimmed
  • 9. 1 spiseskje ekstra virgin olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 11. Visp sammen de første seks ingrediensene i en liten bolle. Smak til sausen med salt og pepper. Forvarm ovnen til 230°C. Skjær tre snitt på ca. 1,5 cm dypt på tvers i toppen av laksen (som om du deler den i fire like deler, men ikke skjær helt gjennom). Fordel aspargesen i ett jevnt lag på et stekebrett med kant. Drypp over olje og vend for å dekke. Strø over salt og pepper. Legg laksebitene oppå aspargesen; strø over salt og pepper. Stek i ovnen til laksen er akkurat ugjennomsiktig i midten, ca. 20 minutter. Overfør asparges og laks til et serveringsfat. Øs sausen over laksen. Skjær i fire biter langs snittene og server.