
Smakfulle rundstykker
oppskrift på smakfulle savory rolls, perfekte som forrett eller til snacks. enkel å lage, rask og velsmakende.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- Du vil ha rester igjen
- 2 1/2 kopper hvetemel (all-purpose)
- 2 kopper filtrert vann
- 1/4 teskje tørr aktiv gjær
- 1 kopp spon (se ovenfor)
- 1 stort egg
- 1 teskje salt
- 1 teskje bakepulver
- 1 teskje natron
- 1 teskje instantgjær
- 1 spiseskje bryggergjær
- 2 kopper hvetemel (all-purpose)
- 1/4 kopp vann
- 1/4 kopp smeltet smør (margarine fungerer også)
- 1 teskje olivenolje
- 1 kopp cast-iron sopp
- 2 pund skalldål, skivet
- 1/2 kopp kremsherry
- 2 kopper hakket dill
- 1/2 pund revet modnet ost (vi bruker Comté)
- havsalt og pepper
Fremgangsmåte
- 1Her er den flytende, korrekte norske oversettelsen av teksten, med beholdt struktur og punktsetting:
- 2---
- 3Bland alle ingrediensene til sponge-starten i en blandebolle. Den resulterende massen skal se våt og vill ut. Pakk inn bollen og la den stå i hjørnet (helst et varmt et) i fire timer eller så lenge som over natten.
- 4Bland alle de tørre ingrediensene til deigen i en stor bolle eller i blandebollen for en benkeplateblander. Bland dem, enten mekanisk eller for hånd, slik at de er jevnt fordelt. Tilsett vann, én kopp av spongeen og smør, og bland godt sammen.
- 5Tilsett egget. Dette bør gjøres etter smøret, slik at egget ikke koker. Bland for hånd i ti til femten minutter (tre til fem minutter med en KitchenAid på middels hastighet med flatpisker) til deigen danner en jevn masse. Den skal fortsatt være klissete og elastisk, men ikke veldig våt. Hvis du bruker maskin; bytt til deigkrok og bland i ytterligere fem minutter på middels hastighet. Hvis du gjør det for hånd, hell deigen ut på en melet overflate og kna den godt i syv minutter.
- 6I en annen bolle, tilsett olivenolje og gi den en liten sving. Form deigen til en ball, og rull den i oljen slik at den blir fet overalt. Dekk bollen med plastfolie og la den hvile i en time i et varmt hjørne.
- 7Til fyllet, lag steinbakte sopp (Cast-Iron Mushrooms), men tilsett 900 gram skivede sjalottløk. Når sjalottløken begynner å bli brun, tilsett 1/2 kopp kremsherry og la det redusere til halvparten. Sett til side.
- 8Form rundstykker: på en melet overflate, rull forsiktig ut deigen til en kvadrat på 30 x 45 cm. Fordel sherry-smør-sjalottløk-sopp-blandingen jevnt over det store deigkvadratet på benken. Sørg for å spre