Tomatsalat med fetaost og oliven
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull tomatsalat med fetaost og oliven. Perfekt som forrett eller lett sommermåltid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 5 store tomater (ca. 1,4 kg), kjernet og skivet
- 2. 1 rød løk, delt i to og tynne skiver
- 3. 1/2 kopp olivenolje
- 4. 1/2 kopp rødvinseddik
- 5. 1/4 kopp hakket fersk persille
- 6. 3 store hvitløksfedd, finhakket
- 7. 115 gram fetaost (ca. 1 stor kopp), smuldret
- 8. 1/3 kopp saltede oliven, helst Kalamata (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 11. Legg tomat- og løkskiver i overlapping på et stort fat. Visp sammen olje, eddik, persille og hvitløk i en liten bolle. Krydre med salt og pepper etter smak. Hell dressingen over salaten. La den stå i romtemperatur i 1 time, eller dekk til og sett i kjøleskapet i opptil 3 timer, og pensle av og til med dressingen. Strø osten over salaten og pynt med oliven, hvis ønskelig.
- 22. Legg tomat- og løkskiver i overlapping på et stort fat. Visp sammen olje, eddik, persille og hvitløk i en liten bolle. Krydre med salt og pepper etter smak. Hell dressingen over salaten. La den stå i romtemperatur i 1 time, eller dekk til og sett i kjøleskapet i opptil 3 timer, og pensle av og til med dressingen.
- 33. Strø osten over salaten og pynt med oliven, hvis ønskelig.