Tomatsalat med fetaost og oliven

Tomatsalat med fetaost og oliven

Lær hvordan du lager en frisk og smakfull tomatsalat med fetaost og oliven. Perfekt som forrett eller lett sommermåltid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 5 store tomater (ca. 1,4 kg), kjernet og skivet
  • 2. 1 rød løk, delt i to og tynne skiver
  • 3. 1/2 kopp olivenolje
  • 4. 1/2 kopp rødvinseddik
  • 5. 1/4 kopp hakket fersk persille
  • 6. 3 store hvitløksfedd, finhakket
  • 7. 115 gram fetaost (ca. 1 stor kopp), smuldret
  • 8. 1/3 kopp saltede oliven, helst Kalamata (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg tomat- og løkskiver i overlapping på et stort fat. Visp sammen olje, eddik, persille og hvitløk i en liten bolle. Krydre med salt og pepper etter smak. Hell dressingen over salaten. La den stå i romtemperatur i 1 time, eller dekk til og sett i kjøleskapet i opptil 3 timer, og pensle av og til med dressingen. Strø osten over salaten og pynt med oliven, hvis ønskelig.
  2. 22. Legg tomat- og løkskiver i overlapping på et stort fat. Visp sammen olje, eddik, persille og hvitløk i en liten bolle. Krydre med salt og pepper etter smak. Hell dressingen over salaten. La den stå i romtemperatur i 1 time, eller dekk til og sett i kjøleskapet i opptil 3 timer, og pensle av og til med dressingen.
  3. 33. Strø osten over salaten og pynt med oliven, hvis ønskelig.