Hellefisk med squash-salsa verde
Lær hvordan du lager en smakfull hovedrett med halibut og frisk zucchini salsa verde. Perfekt for en lett og sunn middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 10 unser zucchini (ca. 2 mellomstore), trimmet og hakket
- 2. 1/2 kopp hakket fersk koriander, pluss blader til garnityr
- 3. 1/3 kopp hakket hvit løk
- 4. 5 spiseskjeer fersk limesaft
- 5. 2 1/2 spiseskjeer hakkede, frøfjærede jalapeñopepper
- 6. 1 1/4 teskje finrevet limeskall
- 7. 2 1/4 teskjeer grovt kosher-salt, delt
- 8. Nonstick-vegetabiljefett spray
- 9. 1 1/4 teskjeer nykvernet svart pepper
- 10. 1 1/4 teskjeer malt koriander
- 11. 6 fileter av helleflundre eller torsk, uten skinn, på 6 unser hver
Fremgangsmåte
- 11. Kombiner zucchini, hakket koriander og de neste fire ingrediensene i en blender. Tilsett 1 ¼ teskje grovt salt. Kjør til salsaen er jevn og glatt. Kan lages på forhånd. Kan lages 2 timer før servering. Overfør til en liten bolle. Dekk til og sett i kjøleskapet. Forvarm grillen. Legg aluminiumsfolie på en grillpanne og spray med non-stick spray. Bland 1 ¼ teskje pepper, koriander og den resterende teskjeen grovt salt i en liten bolle; rør godt. Tørk fisken godt med kjøkkenpapir. Strø krydderblandingen over alle sider av fisken. Plasser fisken på den forberedte pannen. Grill til den er akkurat ugjennomsiktig i midten, 3 til 4 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen. Overfør fisken til tallerkener. Skje litt salsa over. Pynt med korianderblader. Server med resten av salsen.
- 22. Kombiner zucchini, hakket koriander og de neste fire ingrediensene i en blender. Tilsett 1 ¼ teskje grovt salt. Kjør til salsaen er jevn og glatt. Kan lages på forhånd. Kan lages 2 timer før servering. Overfør til en liten bolle. Dekk til og sett i kjøleskapet.
- 33. Forvarm grillen. Legg aluminiumsfolie på en grillpanne og spray med non-stick spray. Bland 1 ¼ teskje pepper, koriander og den resterende teskjeen grovt salt i en liten bolle; rør godt. Tørk fisken godt med kjøkkenpapir. Strø krydderblandingen over alle sider av fisken.
- 44. Plasser fisken på den forberedte pannen. Grill til den er akkurat ugjennomsiktig i midten, 3 til 4 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen.
- 55. Overfør fisken til tallerkener. Skje litt salsa over. Pynt med korianderblader. Server med resten av salsen.