Hellefisk med squash-salsa verde

Hellefisk med squash-salsa verde

Lær hvordan du lager en smakfull hovedrett med halibut og frisk zucchini salsa verde. Perfekt for en lett og sunn middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 10 unser zucchini (ca. 2 mellomstore), trimmet og hakket
  • 2. 1/2 kopp hakket fersk koriander, pluss blader til garnityr
  • 3. 1/3 kopp hakket hvit løk
  • 4. 5 spiseskjeer fersk limesaft
  • 5. 2 1/2 spiseskjeer hakkede, frøfjærede jalapeñopepper
  • 6. 1 1/4 teskje finrevet limeskall
  • 7. 2 1/4 teskjeer grovt kosher-salt, delt
  • 8. Nonstick-vegetabiljefett spray
  • 9. 1 1/4 teskjeer nykvernet svart pepper
  • 10. 1 1/4 teskjeer malt koriander
  • 11. 6 fileter av helleflundre eller torsk, uten skinn, på 6 unser hver

Fremgangsmåte

  1. 11. Kombiner zucchini, hakket koriander og de neste fire ingrediensene i en blender. Tilsett 1 ¼ teskje grovt salt. Kjør til salsaen er jevn og glatt. Kan lages på forhånd. Kan lages 2 timer før servering. Overfør til en liten bolle. Dekk til og sett i kjøleskapet. Forvarm grillen. Legg aluminiumsfolie på en grillpanne og spray med non-stick spray. Bland 1 ¼ teskje pepper, koriander og den resterende teskjeen grovt salt i en liten bolle; rør godt. Tørk fisken godt med kjøkkenpapir. Strø krydderblandingen over alle sider av fisken. Plasser fisken på den forberedte pannen. Grill til den er akkurat ugjennomsiktig i midten, 3 til 4 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen. Overfør fisken til tallerkener. Skje litt salsa over. Pynt med korianderblader. Server med resten av salsen.
  2. 22. Kombiner zucchini, hakket koriander og de neste fire ingrediensene i en blender. Tilsett 1 ¼ teskje grovt salt. Kjør til salsaen er jevn og glatt. Kan lages på forhånd. Kan lages 2 timer før servering. Overfør til en liten bolle. Dekk til og sett i kjøleskapet.
  3. 33. Forvarm grillen. Legg aluminiumsfolie på en grillpanne og spray med non-stick spray. Bland 1 ¼ teskje pepper, koriander og den resterende teskjeen grovt salt i en liten bolle; rør godt. Tørk fisken godt med kjøkkenpapir. Strø krydderblandingen over alle sider av fisken.
  4. 44. Plasser fisken på den forberedte pannen. Grill til den er akkurat ugjennomsiktig i midten, 3 til 4 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen.
  5. 55. Overfør fisken til tallerkener. Skje litt salsa over. Pynt med korianderblader. Server med resten av salsen.