Vietnamesisk biff-suppe

Vietnamesisk biff-suppe

Lær hvordan du lager en smakfull vietnamesisk biff suppe hjemme med denne enkle oppskriften. Perfekt for en varmende middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 8 unser bønne-trådnudler*
  • 2. 10 kopper hermetisk storfebuljong
  • 3. 2 mellomstore løk, tynt skivet
  • 4. 4 1/2 tomme tykke skiver fersk ingefær (ca. 35 gram)
  • 5. 2 spiseskjeer fiskesaus (nam pla)*
  • 6. 3 store hvitløksfedd, delt i to
  • 7. 2 stjerneanis*
  • 8. 1 1/2 teskje hele nellikspiker
  • 9. 450 gram flankestek, trimmet og tynnsnittet på tvers
  • 10. 1 hode romainesalat, tynnsnittet
  • 11. 3 grønne løk, tynnsnittet
  • 12. Sitronbåter
  • 13. *Bønne-trådnudler (klare tørkede nudler, også kjent som cellophane- eller gjennomsiktige nudler), fiskesaus (nam pla) og stjerneanis selges i asiatiske markeder og i den asiatiske delen av noen supermarkeder.

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp en stor kjele med vann. Fjern fra varmen. Tilsett nudler i kjelen; la stå til de er møre og smidige, ca. 15 minutter. Sil av vannet. Bruk saks til å kutte nudlene i 5 cm lange biter. Overfør til en bolle. Bland storfebuljong, skivet løk, skivet ingefær, fiskesaus, hvitløk, stjerneanis og hele nellik i en stor, tykk nederlandsk ovn og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke i 30 minutter. Sil buljongen over i en stor bolle; kast faststoffene. (Nudler og buljong kan forberedes én dag i forveien. Dekk til hver for seg og oppbevar i kjøleskapet. La nudlene komme til romtemperatur før videre bruk.) Sett storfebuljongen tilbake i den nederlandske ovnen og kok opp igjen. Fjern buljongen fra varmen. Bland kjøttskivene inn i buljongen (den varme buljongen vil koke kjøttskivene). Plasser nudler, suppe, skivet salat, skivet grønn løk og sitronbåter i midten av bordet. Skje nudler, kjøttskiver og buljong i store suppeskåler, og topp med rikelige mengder av skivet salat og grønn løk, og press over sitronsaft.
  2. 22. Kok opp en stor kjele med vann. Fjern fra varmen. Tilsett nudler i kjelen; la stå til de er møre og smidige, ca. 15 minutter. Sil av vannet. Bruk saks til å kutte nudlene i 5 cm lange biter. Overfør til en bolle.
  3. 33. Bland storfebuljong, skivet løk, skivet ingefær, fiskesaus, hvitløk, stjerneanis og hele nellik i en stor, tykk nederlandsk ovn og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke i 30 minutter. Sil buljongen over i en stor bolle; kast faststoffene. (Nudler og buljong kan forberedes én dag i forveien. Dekk