Vietnamesisk biff-suppe
Lær hvordan du lager en smakfull vietnamesisk biff suppe hjemme med denne enkle oppskriften. Perfekt for en varmende middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 8 unser bønne-trådnudler*
- 2. 10 kopper hermetisk storfebuljong
- 3. 2 mellomstore løk, tynt skivet
- 4. 4 1/2 tomme tykke skiver fersk ingefær (ca. 35 gram)
- 5. 2 spiseskjeer fiskesaus (nam pla)*
- 6. 3 store hvitløksfedd, delt i to
- 7. 2 stjerneanis*
- 8. 1 1/2 teskje hele nellikspiker
- 9. 450 gram flankestek, trimmet og tynnsnittet på tvers
- 10. 1 hode romainesalat, tynnsnittet
- 11. 3 grønne løk, tynnsnittet
- 12. Sitronbåter
- 13. *Bønne-trådnudler (klare tørkede nudler, også kjent som cellophane- eller gjennomsiktige nudler), fiskesaus (nam pla) og stjerneanis selges i asiatiske markeder og i den asiatiske delen av noen supermarkeder.
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp en stor kjele med vann. Fjern fra varmen. Tilsett nudler i kjelen; la stå til de er møre og smidige, ca. 15 minutter. Sil av vannet. Bruk saks til å kutte nudlene i 5 cm lange biter. Overfør til en bolle. Bland storfebuljong, skivet løk, skivet ingefær, fiskesaus, hvitløk, stjerneanis og hele nellik i en stor, tykk nederlandsk ovn og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke i 30 minutter. Sil buljongen over i en stor bolle; kast faststoffene. (Nudler og buljong kan forberedes én dag i forveien. Dekk til hver for seg og oppbevar i kjøleskapet. La nudlene komme til romtemperatur før videre bruk.) Sett storfebuljongen tilbake i den nederlandske ovnen og kok opp igjen. Fjern buljongen fra varmen. Bland kjøttskivene inn i buljongen (den varme buljongen vil koke kjøttskivene). Plasser nudler, suppe, skivet salat, skivet grønn løk og sitronbåter i midten av bordet. Skje nudler, kjøttskiver og buljong i store suppeskåler, og topp med rikelige mengder av skivet salat og grønn løk, og press over sitronsaft.
- 22. Kok opp en stor kjele med vann. Fjern fra varmen. Tilsett nudler i kjelen; la stå til de er møre og smidige, ca. 15 minutter. Sil av vannet. Bruk saks til å kutte nudlene i 5 cm lange biter. Overfør til en bolle.
- 33. Bland storfebuljong, skivet løk, skivet ingefær, fiskesaus, hvitløk, stjerneanis og hele nellik i en stor, tykk nederlandsk ovn og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke i 30 minutter. Sil buljongen over i en stor bolle; kast faststoffene. (Nudler og buljong kan forberedes én dag i forveien. Dekk