
Stekt kylling
Lær hvordan du lager en perfekt roast chicken med våre enkle steg-for-steg-instruksjoner. Ideell for en smakfull middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 spiseskje kosher salt
- 1 hel 4-punds kylling, innmat satt til side for en annen bruk
- 1/4 kopp (1/2 stang) usaltet smør, smeltet
Fremgangsmåte
- 1Gni eller klapp salt på bryst, ben og lår av kylling. Plasser kyllingen i en stor, forseglet plastpose. Sett den åpne posen i en stor bolle, med kyllingens brystside opp. La den stå i kjøleskapet i minst 8 timer og opptil 2 dager. Sett en rist i den øvre tredjedelen av ovnen; forvarm til 260°C (500°F). Sett en metallrist i en stor, tykk stekepanne. Ta kyllingen ut av posen. Tørk den forsiktig med papirhåndklær (ikke skyll). Plasser kyllingen, brystside opp, på den forberedte risten. Bind løst bena sammen med kjøkkenhyssing og stikk vingetippene under. Pensle kyllingen med noe av smøret. Hell 2,5 dl (1 kopp) vann i pannen. Stek kyllingen, pensle med smør etter 15 minutter, til skinnet er lett gyllent og stramt, ca. 30 minutter. Reduser ovnstemperaturen til 175°C (350°F). Ta kyllingen ut av ovnen og pensle med mer smør. La den hvile i 15-20 minutter. Sett kyllingen tilbake i ovnen; stek videre, og pensle med smør hver 10. minutt, til skinnet er gyllent og et steketermometer satt inn i den tykkeste delen av låret viser 74°C (165°F), i 40-45 minutter. La den hvile i 20 minutter. Skjær opp og server med stekesjyen.