Kylling med Gruyèreost og sauterte sopp

Kylling med Gruyèreost og sauterte sopp

En deilig oppskrift på kylling fylt med gruyèreost og servert med sauterte sopp. Perfekt for en smakfull hovedrett til hverdag eller fest.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp hvetemel til allsidig bruk
  • 2. 1/2 teskje salt
  • 3. 1/4 teskje pepper
  • 4. 1 teskje hakket fersk persille
  • 5. 1/2 teskje tørket dill
  • 6. 1/4 kopp smør, delt
  • 7. 4 benfrie, skinnløse kyllingbryst
  • 8. 450 gram ferske sopp
  • 9. 1 løk, skåret i ringer
  • 10. 1/2 kopp hvitvin
  • 11. 225 gram Gruyèreost, revet

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). I en grunn skål, rør sammen mel, salt, pepper, persille og dill. Skyll kyllingbrystene, og tørk dem godt. Vend kyllingen i melblandingen.
  2. 22. I en stor stekepanne, varm opp 2 spiseskjeer av smøret over middels høy varme. Legg kyllingen i den varme, smurte pannen, og stek til den er brun på begge sider. Overfør kyllingbrystene til en 1-liters glassform. Tilsett resten av smøret i pannen, og stek sopp og løk til de er myke og lett brunet. Rør inn hvitvinen, og skru ned varmen til middels. La det småkoke i 3 minutter for å blande smakene. Hell sopp- og løkblandingen over kyllingen i formen.
  3. 33. Dekk formen med lokk, og stek i forvarmet ovn i 20 minutter. Etter 20 minutter, fjern lokket, og strø over revet ost. Fortsett å steke i ytterligere 10 minutter, eller til osten er lett brunet og boblende.