
Wienerschnitzel
oppskrift på wiener schnitzel, en klassisk østerisk rett med sprø panering og saftig kjøtt. lær hvordan du lager den perfekt hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1,8 kg kalvkjøtt
- 1 kopp hvetemel
- 4 egg
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
- salt og pepper etter smak
- 4 kopper brødsmuler
- 1/8 kopp olje til steking
Fremgangsmåte
- 1Skjær kalvekjøttet i skiver, omtrent så tykke som en finger. Vend det i mel. I en grunn skål, visp eggene med 1 spiseskje olje, salt og pepper. Dypp kalveskivene i eggeblandingen, deretter i brødsmuler.
- 2Varm opp 1/4 kopp olje i en tykk stekepanne over middels varme. Stek kalveskivene til de er gyldne, ca. 5 minutter på hver side.