
Koreansk BBQ kortrekeribbe (Gal-Bi)
Lær hvordan du lager autentiske korean bbq short ribs (gal-bi) hjemme. En enkel oppskrift på smakfulle og møre ribbeins som passer til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp soyasaus
- 2. 3/4 kopp vann
- 3. 3 spiseskjeer hvit eddik
- 4. 1/4 kopp mørkbrunt sukker
- 5. 2 spiseskjeer hvitt sukker
- 6. 1 spiseskje svart pepper
- 7. 2 spiseskjeer sesamolje
- 8. 1/4 kopp finhakket hvitløk
- 9. 1/2 stor løk, finhakket
- 10. 1,36 kg koreanske kortribber (storfe chuck flanken, kuttet 1/3 til 1/2 tomme tykt på tvers av bena)
Fremgangsmåte
- 11. Hell soyasaus, vann og eddik i en stor, ikke-metallisk bolle. Visp inn brunt sukker, hvitt sukker, pepper, sesamolje, hvitløk og løk til sukkeret er oppløst. Dypp ribbeina i marinaden, og dekk til med plastfolie. Sett i kjøleskapet i 7 til 12 timer; jo lenger, desto bedre.
- 22. Forvarm en utendørsgrill til middels høy varme.
- 33. Ta ribbeina opp av marinaden, rist av overflødig, og kast marinaden. Stek på den forvarmede grillen til kjøttet ikke lenger er rosa, 5 til 7 minutter på hver side.