Hello Fresh Mobile Banner
Koreansk BBQ kortrekeribbe (Gal-Bi)

Koreansk BBQ kortrekeribbe (Gal-Bi)

Lær hvordan du lager autentiske korean bbq short ribs (gal-bi) hjemme. En enkel oppskrift på smakfulle og møre ribbeins som passer til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp soyasaus
  • 2. 3/4 kopp vann
  • 3. 3 spiseskjeer hvit eddik
  • 4. 1/4 kopp mørkbrunt sukker
  • 5. 2 spiseskjeer hvitt sukker
  • 6. 1 spiseskje svart pepper
  • 7. 2 spiseskjeer sesamolje
  • 8. 1/4 kopp finhakket hvitløk
  • 9. 1/2 stor løk, finhakket
  • 10. 1,36 kg koreanske kortribber (storfe chuck flanken, kuttet 1/3 til 1/2 tomme tykt på tvers av bena)

Fremgangsmåte

  1. 11. Hell soyasaus, vann og eddik i en stor, ikke-metallisk bolle. Visp inn brunt sukker, hvitt sukker, pepper, sesamolje, hvitløk og løk til sukkeret er oppløst. Dypp ribbeina i marinaden, og dekk til med plastfolie. Sett i kjøleskapet i 7 til 12 timer; jo lenger, desto bedre.
  2. 22. Forvarm en utendørsgrill til middels høy varme.
  3. 33. Ta ribbeina opp av marinaden, rist av overflødig, og kast marinaden. Stek på den forvarmede grillen til kjøttet ikke lenger er rosa, 5 til 7 minutter på hver side.