Brokkolipai med potetmosbunn

Brokkolipai med potetmosbunn

oppskrift på broccoli quiche med en sprø potetdeigbunn, perfekt for en lett lunsj eller middag. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 store poteter, skrellet
  • 2 kopper hakket fersk brokkoli
  • 1/4 kopp melk
  • 1/4 teskje salt
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1/2 løk, hakket
  • 1 kopp revet Cheddar-ost
  • 3 egg
  • 1 kopp melk
  • 1/2 teskje salt
  • 1/2 teskje malt svart pepper
  • 1/4 teskje malt muskatnøtt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  2. 2Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett potetene og kok til de er møre, men fortsatt faste, ca. 15 minutter; sil av vannet. I mellomtiden plasseres brokkoli i en damper over 2,5 cm kokende vann, og dekkes til. Kok til de er møre, men fortsatt faste, ca. 2 til 6 minutter. Sil av vannet og sett til side.
  3. 3Mos potetene med melk og salt. Smør en dyp, 23 cm stor paiform med olivenolje og trykk potetmosen ned i formen. Pensle med resten av olivenoljen. Stek i forvarmet ovn i 30 minutter eller til den er lett gyllen.
  4. 4Fordel løk, brokkoli og ost i potetbunnen. Visp sammen egg, melk, salt, pepper og muskatnøtt. Hell over brokkolien og osten.
  5. 5Stek i forvarmet ovn i 30 til 40 minutter, til den er lett puffet og gjennomstekt. La den avkjøle i 10 minutter før servering.