
Brokkolipai med potetmosbunn
oppskrift på broccoli quiche med en sprø potetdeigbunn, perfekt for en lett lunsj eller middag. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 store poteter, skrellet
- 2 kopper hakket fersk brokkoli
- 1/4 kopp melk
- 1/4 teskje salt
- 1 spiseskje olivenolje
- 1/2 løk, hakket
- 1 kopp revet Cheddar-ost
- 3 egg
- 1 kopp melk
- 1/2 teskje salt
- 1/2 teskje malt svart pepper
- 1/4 teskje malt muskatnøtt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 2Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett potetene og kok til de er møre, men fortsatt faste, ca. 15 minutter; sil av vannet. I mellomtiden plasseres brokkoli i en damper over 2,5 cm kokende vann, og dekkes til. Kok til de er møre, men fortsatt faste, ca. 2 til 6 minutter. Sil av vannet og sett til side.
- 3Mos potetene med melk og salt. Smør en dyp, 23 cm stor paiform med olivenolje og trykk potetmosen ned i formen. Pensle med resten av olivenoljen. Stek i forvarmet ovn i 30 minutter eller til den er lett gyllen.
- 4Fordel løk, brokkoli og ost i potetbunnen. Visp sammen egg, melk, salt, pepper og muskatnøtt. Hell over brokkolien og osten.
- 5Stek i forvarmet ovn i 30 til 40 minutter, til den er lett puffet og gjennomstekt. La den avkjøle i 10 minutter før servering.