Hello Fresh Mobile Banner
Lamb Chili med masa harina-dumplings

Lamb Chili med masa harina-dumplings

Oppdag hvordan du lager en smakfull lam chili med myke masa harina dumplings. En perfekt rett for deg som liker krydret og mettende mat.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 120 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 10 tørre milde chiles fra New Mexico (2 1/2 til 3 oz)
  • 2. 5 kopper vann
  • 3. 1,4 kg benfri lammekam, trimmet og skåret i 3,8 cm biter
  • 4. 1/2 teskje svart pepper
  • 5. 1 1/4 teskje salt
  • 6. 3 spiseskjeer talg eller vegetabilsk olje
  • 7. 1 stor løk, hakket (2 kopper)
  • 8. 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 9. 2 tyrkiske laurbærblader eller 1 kalifornisk
  • 10. 2 teskjeer malt spisskummen
  • 11. 1 1/2 teskjeer tørket oregano, smuldret
  • 12. 3 spiseskjeer finhakket hermetisk chipotle-chili i adobo
  • 13. 3/4 kopp masa harina (mais tortillas-mel)
  • 14. 1/4 kopp hvetemel
  • 15. 1 teskje bakepulver
  • 16. 1/4 teskje natron
  • 17. 1/4 teskje salt
  • 18. 1/4 kopp avkjølt talg eller usaltet smør, skåret i små biter
  • 19. 3/4 kopp godt ristet kulturmelk
  • 20. 2 spiseskjeer hakket fersk koriander

Fremgangsmåte

  1. 1Lag chili: La tørkede chili i 2 kopper vann, dekket, småkoke i en tung kjele på 2 liter til de er veldig myke, ca. 20 minutter. Sett til side 3/4 kopp kokevæske, sil deretter av chiliene i en sil. Stikk ut stilkene (fjern ikke frøene), og kjør dem deretter til puré i en blender med den reserverte kokevæsken til den er jevn (vær forsiktig når du blender varme væsker). Press puréen gjennom en finmasket sikt over i en bolle. Sett puréen til side. Tørk lammet tørt, og krydre med pepper og 1 teskje salt. Varm opp 2 spiseskjeer fett i en stor, bred gryte på 6 liter eller en 3-tommers dyp, rettkantet stekepanne over moderat høy varme til det er varmt, men ikke røykende, og brun lammet i 4 omganger (uten å overfylle), snu av og til, ca. 5 minutter per batch. Overfør til en bolle. Tilsett resten av fettstoffet i gryten, og fres deretter løk, hvitløk, laurbærblad og resten av 1/4 teskje salt over moderat varme, rør av og til, til det er mykt, 4–5 minutter. Tilsett spisskummen og oregano, og la det koke under omrøring i 1 minutt. Rør inn den reserverte chili-puréen og chipotlene, og la det småkoke, rør ofte og skrap opp de brune bitene fra bunnen av gryten, i 5 minutter. Tilsett lammet sammen med eventuelle safter som har samlet seg i bollen, og de resterende 3 koppene vann, og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke, dekket, til lammet er mørt, ca. 2 ½ time.
  2. 2Lag dumplings: Rør sammen masa harina, mel, bakepulver, natron og salt i en bolle. Bland inn fettbitene med en kakespade eller fingertuppene til deigen ligner grovt mel. Tilsett kulturmelk, og rør