
Grillet tofu med miso (Tofu Dengaku)
oppskrift på broiled tofu med miso, en smakfull japansk rett med sprø ytre og rik smak, perfekt som forrett eller vegetarisk hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 14 til 16 unser fast tofu, avrent
- 2. 1/3 kopp rød (mørk) miso (helst japansk; se handleliste, side 104)
- 3. 2 spiseskjeer sukker
- 4. 2 spiseskjeer sake, tørr sherry eller tørr hvitvin
- 5. 1 teskje sesamfrø, ristet
- 6. Utstyr: 12 tospente trepinner eller 24 rette trepinner (2 1/2 til 3 1/2 tommer)
Fremgangsmåte
- 11. Tørk tofuen med papirhåndklær, deretter pakk den inn i friske papirhåndklær og legg den i en mikrobølgeovnsikker form (se Koks' notat nedenfor). Varm opp i mikrobølgeovnen på full kraft i 30 sekunder. Hell av eventuelt væske og pakk tofuen inn i nye papirhåndklær. Varm opp igjen i mikrobølgeovnen 1 eller 2 ganger i 30 sekunder hver gang, hell av væsken, til tofuen føles fastere. Forvarm grillen. Rør sammen miso, sukker og sake i en liten kjele. (Hvis misoblandingen er veldig tykk, rør inn 1 spiseskje vann.) Kok opp på middels høy varme under omrøring til det bobler, er blankt og har konsistens som ketchup, i 1 til 3 minutter. Del tofuen i to på tvers og legg den med skjæreflatene opp på et skjærebrett. Skjær hver halvdel i 6 firkanter (størrelsen kan variere). Legg tofuen på en grillrist dekket med aluminiumsfolie, med skjæreflatene opp, og grill den ca. 5 cm fra varmen til en skorpe akkurat har dannet seg, i 1 til 2 minutter. Ta den ut av ovnen og smør omtrent 3/4 teskje misoblanding på den crustede siden av hver firkant. Grill til toppene akkurat begynner å boble og få farge, i 1 til 2 minutter. Overfør til en tallerken. Tre hver firkant på en to-prong pinne eller to parallelle spyd. Strø over frø.


