Salt- og pepper-Edamame (soyabønner i belgen)

Salt- og pepper-Edamame (soyabønner i belgen)

Lær hvordan du lager salt-and-pepper edamame, en smakfull forrett med soyabønner i pod. Enkel oppskrift perfekt for sommerhageselskapet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp grovt salt
  • 2 spiseskjeer Sichuan-pepperkorn
  • 2 spiseskjeer rosa pepperkorn
  • 4 poser (1 pund hver) frosne edamame (soyabønner i belg)

Fremgangsmåte

  1. 1Rist salt i en tørr, liten, tung stekepanne over moderat varme, mens du rører, til saltet blir lyst brunt, omtrent 7 minutter. Overfør saltet til en bolle. Rist Sichuan-pepperkorn i pannen over moderat varme, mens du rører, til de dufter godt, omtrent 2 minutter. Overfør de ristet pepperkornene til et ark med vokspapir for å avkjøle. Bruk papiret som trakt, og hell de ristede pepperkornene i en elektrisk kaffekvern eller en morter. Tilsett rosa pepperkorn og puls eller knus med en pestle til de er finmalt. Sil gjennom en grov sikt over bollen med salt og rør godt sammen.
  2. 2Kok edamame i 4 omganger i saltet, kokende vann til de er møre, ca. 4 minutter, og overfør umiddelbart med en hullsleiv til en bolle med is og kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Kok opp vannet igjen mellom hver batch. Sil av vannet i en sil og tørk godt.
  3. 3Vend edamame med litt pepperet salt etter smak, og server med resten ved siden av.