
Lett sjokolademousse
Lær hvordan du lager en enkel og deilig sjokolademousse. Perfekt dessert for enhver anledning. Enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 pakke smakløs gelatin
- 1/4 kopp søt likør, for eksempel Chambord eller Triple Sec
- 1 kopp fettfri melk
- 3/4 kopp sukker, delt
- 2 store egg
- 4 unser bittersøt (ikke usøtet) sjokolade, kuttet i 1/4-tommers biter
- 4 store eggehviter
- Stor klype salt
- 6 glass eller ramekiner til servering av moussen
Fremgangsmåte
- 1Dryss gelatinet over likøren i en liten bolle og sett til side.
- 2Bland melk og 1/4 kopp sukker i en liten kjele og visp det godt sammen. Sett på middels varme og la det småkoke.
- 3I mellomtiden, visp eggene i en liten bolle. Når melken koker, visp inn omtrent en tredjedel av melken i eggene.
- 4Sett resten av melken tilbake på lav varme og la den koke opp igjen, deretter visp inn eggeblandingen. Fortsett å vispe til blandingen tykner litt. Ikke la den koke, ellers vil eggene koagulere.
- 5Ta den av varmen og visp raskt inn gelatinblandingen.
- 6Visp inn sjokoladen og fortsett å vispe til sjokoladen er smeltet og blandingen er glatt. Skrap den over i en middels stor bolle og la den avkjøle til romtemperatur.
- 7For å lage marengsen, fyll en middels stor kjele med vann til halvparten og kok opp over middels varme. Juster varmen slik at vannet småkoker forsiktig, men ikke koker voldsomt.
- 8Bland eggehvitene, saltet og resten av sukkeret i en varmebestandig bolle som passer til en elektrisk mikser, og visp forsiktig til det er godt blandet.
- 9Sett bollen over kjelen med vann og visp forsiktig til eggehvitene er varme (ca. 140 grader på et hurtigtermometer) og sukkeret er oppløst.
- 10Sett bollen på mikseren med vispevedlegget og pisk på middels hastighet til marengsen er avkjølt (den trenger ikke å bli helt romtemperert) og har økt i volum.
- 11Vend marengsen forsiktig inn i sjokoladeblandingen.
- 12Fordel moussen i de forberedte glassene og sett i kjøleskapet til den har stivnet, ca. 3–4 timer.