Lett sjokolademousse

Lett sjokolademousse

Lær hvordan du lager en enkel og deilig sjokolademousse. Perfekt dessert for enhver anledning. Enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 pakke smakløs gelatin
  • 1/4 kopp søt likør, for eksempel Chambord eller Triple Sec
  • 1 kopp fettfri melk
  • 3/4 kopp sukker, delt
  • 2 store egg
  • 4 unser bittersøt (ikke usøtet) sjokolade, kuttet i 1/4-tommers biter
  • 4 store eggehviter
  • Stor klype salt
  • 6 glass eller ramekiner til servering av moussen

Fremgangsmåte

  1. 1Dryss gelatinet over likøren i en liten bolle og sett til side.
  2. 2Bland melk og 1/4 kopp sukker i en liten kjele og visp det godt sammen. Sett på middels varme og la det småkoke.
  3. 3I mellomtiden, visp eggene i en liten bolle. Når melken koker, visp inn omtrent en tredjedel av melken i eggene.
  4. 4Sett resten av melken tilbake på lav varme og la den koke opp igjen, deretter visp inn eggeblandingen. Fortsett å vispe til blandingen tykner litt. Ikke la den koke, ellers vil eggene koagulere.
  5. 5Ta den av varmen og visp raskt inn gelatinblandingen.
  6. 6Visp inn sjokoladen og fortsett å vispe til sjokoladen er smeltet og blandingen er glatt. Skrap den over i en middels stor bolle og la den avkjøle til romtemperatur.
  7. 7For å lage marengsen, fyll en middels stor kjele med vann til halvparten og kok opp over middels varme. Juster varmen slik at vannet småkoker forsiktig, men ikke koker voldsomt.
  8. 8Bland eggehvitene, saltet og resten av sukkeret i en varmebestandig bolle som passer til en elektrisk mikser, og visp forsiktig til det er godt blandet.
  9. 9Sett bollen over kjelen med vann og visp forsiktig til eggehvitene er varme (ca. 140 grader på et hurtigtermometer) og sukkeret er oppløst.
  10. 10Sett bollen på mikseren med vispevedlegget og pisk på middels hastighet til marengsen er avkjølt (den trenger ikke å bli helt romtemperert) og har økt i volum.
  11. 11Vend marengsen forsiktig inn i sjokoladeblandingen.
  12. 12Fordel moussen i de forberedte glassene og sett i kjøleskapet til den har stivnet, ca. 3–4 timer.