
Pappa al Pomodoro
Lær hvordan du lager pappa al pomodoro, en tradisjonell italiensk tomatsuppe med brød. Perfekt for en rask og velsmakende middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 1 middels stor løk
- 2. 2. 2 hvitløksfedd
- 3. 3. 3 spiseskjeer olivenolje
- 4. 4. 1 boks (28 til 32 gram) økologiske tomater
- 5. 5. 1/2 brød av daggammelt rustikt italiensk brød
- 6. 6. 3 1/2 kopper kyllingbuljong
Fremgangsmåte
- 11. Finhakk løk og finhakk hvitløk. I en stor gryte på 4 liter, varm opp olje over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og surr løk og hvitløk under omrøring til de er myke. Sil av tomatene, spar på saften, og hakk dem. Rør tomater og den reserverte saften inn i løkblandingen, og la det småkoke under omrøring av og til i 15 minutter. Mens tomatblandingen småkoker, fjern skorpen fra brødet og skjær nok brød i 2,5 cm store terninger til å måle 2 kopper. Tilsett brød og buljong i tomatblandingen og la det småkoke under omrøring av og til til brødet har absorbert væsken og suppen er tykk, ca. 40 minutter. Krydre suppen med salt og pepper.
- 22. Finhakk løk og finhakk hvitløk. I en stor gryte på 4 liter, varm opp olje over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og surr løk og hvitløk under omrøring til de er myke. Sil av tomatene, spar på saften, og hakk dem. Rør tomater og den reserverte saften inn i løkblandingen, og la det småkoke under omrøring av og til i 15 minutter.
- 33. Mens tomatblandingen småkoker, fjern skorpen fra brødet og skjær nok brød i 2,5 cm store terninger til å måle 2 kopper. Tilsett brød og buljong i tomatblandingen og la det småkoke under omrøring av og til til brødet har absorbert væsken og suppen er tykk, ca. 40 minutter. Krydre suppen med salt og pepper.