Purreløk-konfité
oppskrift på leek confit, en delikat rett med karamellisert løk. perfekt som forrett eller tilbehør. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 kopp usaltet smør (1/2 stang)
- 4 store purre (bare de hvite og lysegrønne delene), delt på langs, skåret i tverrsnitt på ca. 1/4 tomme (omtrent 5 kopper)
- 2 spiseskjeer vann
- 1/2 teskje salt
Fremgangsmåte
- 1Smelt smør i en stor gryte over middels lav varme. Tilsett purre; rør for å dekke. Rør inn vann og salt. Dekk til gryten; skru ned varmen til lav. Kok til purre er myk, og rør ofte, ca. 25 minutter. Fjern lokket og kok for å la overflødig vann fordampe, i 2 til 3 minutter. Server varm. FORKANT: Kan lages én uke i forveien. Oppbevar i kjøleskap. Varm opp før servering.
- 2Smelt smør i en stor gryte over middels lav varme. Tilsett purre; rør for å dekke. Rør inn vann og salt. Dekk til gryten; skru ned varmen til lav. Kok til purre er myk, og rør ofte, ca. 25 minutter. Fjern lokket og kok for å la overflødig vann fordampe, i 2 til 3 minutter. Server varm. FORKANT: Kan lages én uke i forveien. Oppbevar i kjøleskap. Varm opp før servering.