
Parmesan- og blomkålssalat med persille
oppskrift på parmesan blomkål og persille salat, en frisk og smakfull forrett med enkel tilberedning. perfekt for sommermåltider og sunn spisevaner.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 teskje finrevet frisk sitronskall
- 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 1/2 teskje salt
- 1/4 teskje svart pepper
- 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
- 170 g hvite sopp, tynne skiver
- 5 kopper løst pakket ferske flatbladede persilleblader (fra 2 store buntetter)
- 2 store egg
- 1/4 teskje salt
- 1/8 teskje svart pepper
- 2 (280 g) pakker frosne blomkålbuketter, tint og tørket
- 2 oz Parmigiano-Reggiano, finrevet med rivjern (ca. 2 kopper)
- 1/3 kopp olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Mariner sopp til salat: Rør sammen zest, sitronsaft, salt og pepper i en stor bolle. Visp inn oljen til det er godt blandet, deretter rører du inn soppen og lar den marineres mens du steker blomkålen.
- 2Rør sammen zest, sitronsaft, salt og pepper i en stor bolle. Visp inn oljen til det er godt blandet, deretter rører du inn soppen og lar den marineres mens du steker blomkålen.
- 3Stek blomkål: Lett pisk egg med salt og pepper i en middels stor bolle. Tilsett blomkål og vend godt slik at den blir dekket. Ha osten i en stor bolle. Løft blomkålen ut av eggeblandingen med en hullsleiv og overfør den til osten, vend forsiktig for å dekke den. Varm opp olje i en 25 cm tung stekepanne over middels varme til den er varm, men ikke røykende, og stek blomkålen i 3 omganger, snu av og til, til den er gyllen på alle sider, ca. 3 minutter per omgang. Overfør med en hullsleiv til tørkepapir for å renne av.
- 4Lett pisk egg med salt og pepper i en middels stor bolle. Tilsett blomkål og vend godt slik at den blir dekket. Ha osten i en stor bolle. Løft blomkålen ut av eggeblandingen med en hullsleiv og overfør den til osten, vend forsiktig for å dekke den.
- 5Varm opp olje i en 25 cm tung stekepanne over middels varme til den er varm, men ikke røykende, og stek blomkålen i 3 omganger, snu av og til, til den er gyllen på alle sider, ca. 3 minutter per omgang. Overfør med en hullsleiv til tørkepapir for å renne av.
- 6Ferdigstill salaten: Tilsett persille og blomkål i soppskålen, vend forsiktig for å blande.
- 7Tilsett persille og blomkål i soppskålen, vend forsiktig for