Parmesan- og blomkålssalat med persille

Parmesan- og blomkålssalat med persille

oppskrift på parmesan blomkål og persille salat, en frisk og smakfull forrett med enkel tilberedning. perfekt for sommermåltider og sunn spisevaner.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 teskje finrevet frisk sitronskall
  • 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 1/2 teskje salt
  • 1/4 teskje svart pepper
  • 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 170 g hvite sopp, tynne skiver
  • 5 kopper løst pakket ferske flatbladede persilleblader (fra 2 store buntetter)
  • 2 store egg
  • 1/4 teskje salt
  • 1/8 teskje svart pepper
  • 2 (280 g) pakker frosne blomkålbuketter, tint og tørket
  • 2 oz Parmigiano-Reggiano, finrevet med rivjern (ca. 2 kopper)
  • 1/3 kopp olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1Mariner sopp til salat: Rør sammen zest, sitronsaft, salt og pepper i en stor bolle. Visp inn oljen til det er godt blandet, deretter rører du inn soppen og lar den marineres mens du steker blomkålen.
  2. 2Rør sammen zest, sitronsaft, salt og pepper i en stor bolle. Visp inn oljen til det er godt blandet, deretter rører du inn soppen og lar den marineres mens du steker blomkålen.
  3. 3Stek blomkål: Lett pisk egg med salt og pepper i en middels stor bolle. Tilsett blomkål og vend godt slik at den blir dekket. Ha osten i en stor bolle. Løft blomkålen ut av eggeblandingen med en hullsleiv og overfør den til osten, vend forsiktig for å dekke den. Varm opp olje i en 25 cm tung stekepanne over middels varme til den er varm, men ikke røykende, og stek blomkålen i 3 omganger, snu av og til, til den er gyllen på alle sider, ca. 3 minutter per omgang. Overfør med en hullsleiv til tørkepapir for å renne av.
  4. 4Lett pisk egg med salt og pepper i en middels stor bolle. Tilsett blomkål og vend godt slik at den blir dekket. Ha osten i en stor bolle. Løft blomkålen ut av eggeblandingen med en hullsleiv og overfør den til osten, vend forsiktig for å dekke den.
  5. 5Varm opp olje i en 25 cm tung stekepanne over middels varme til den er varm, men ikke røykende, og stek blomkålen i 3 omganger, snu av og til, til den er gyllen på alle sider, ca. 3 minutter per omgang. Overfør med en hullsleiv til tørkepapir for å renne av.
  6. 6Ferdigstill salaten: Tilsett persille og blomkål i soppskålen, vend forsiktig for å blande.
  7. 7Tilsett persille og blomkål i soppskålen, vend forsiktig for