
Røstede potetbåter med koriander-lime majones
oppskrift på deilige ovnsbakte potetbåter med frisk koriander-lime majones, perfekt som tilbehør eller forrett. enkel å lage og smaker fantastisk.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 teskje malt spisskummen
- 1/2 teskje tørket oregano
- 3 spiseskjeer olivenolje
- 900 gram bakepoteter (omtrent 4 mellomstore), hver delt i 8 båter
- 1/2 kopp majones
- 1/4 kopp rømme
- 2 spiseskjeer finhakket koriander
- 2 teskjeer revet limeskall
- 1 spiseskje fersk limesaft
Fremgangsmåte
- 1Ovnsbakte poteter: Sett et stekebrett med fire sider i den nederste tredelen av ovnen og forvarm ovnen til 230°C. Bland spisskummen, oregano og ¾ teskje salt inn i oljen i en stor bolle. Tilsett potetene og vend dem godt. Legg potetene med skjæreflatene ned i ett lag i det varme stekebrettet og stek, vend en gang, til de er gylne, ca. 40 minutter.
- 2Sett et stekebrett med fire sider i den nederste tredelen av ovnen og forvarm ovnen til 230°C.
- 3Bland spisskummen, oregano og ¾ teskje salt inn i oljen i en stor bolle. Tilsett potetene og vend dem godt. Legg potetene med skjæreflatene ned i ett lag i det varme stekebrettet og stek, vend en gang, til de er gylne, ca. 40 minutter.
- 4I mellomtiden lager du majones: Rør sammen majones, rømme, koriander, limeskall og -saft, og ¼ teskje salt i en liten serveringsskål. Server potetene med majones.
- 5Rør sammen majones, rømme, koriander, limeskall og -saft, og ¼ teskje salt i en liten serveringsskål.
- 6Server potetene med majones.