Varm Kobe-okse med trøffelte.

Varm Kobe-okse med trøffelte.

oppskrift på varm Kobe-kylling servert med trøffelte, en luksuriøs og smakfull rett perfekt for spesielle anledninger

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 8 unser Kobe storfe
  • 2 kopper hvite sopp, hakket
  • 1 kopp portobellosopp, hakket
  • 1/2 gul løk, finhakket
  • Vegetabilsk olje, til steking
  • 2 Idaho-poteter, skrelt og terninger
  • 1 teskje olivenolje
  • Salt og pepper, etter smak
  • Pynt: 2 kvister timian
  • 2 kopper tørkede shiitakesopp
  • 1 kopp tørkede sitrusteeblader
  • 1 liter vann
  • 1 sjalottløk, hakket
  • 1 stilk sitrongress
  • 1 (7,5 cm) stykke ingefær
  • 1 kopp bonito-flak
  • 2 spiseskjeer soyasaus
  • 1 ark kelp
  • 1/2 kopp sherry
  • 1 til 2 teskjeer trøffelolje (1 dråpe i hver kopp før servering)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 350 grader F.
  2. 2Skjær storfekjøttet i tynne skiver og bank dem flate. Sett til side i kjøleskapet. Sauter de hvite og portobellobrusker sammen med gul løk i kokende olje. Tilsett potetene og 1 teskje olivenolje, og fortsett å koke til de er brune og møre. Krydre med salt og pepper, og la det avkjøle litt.
  3. 3Ta storfeskivene og legg litt potetblandning i midten av hver skive. Rull dem sammen til roulader. Stek rouladene i den forvarmede ovnen i ca. 2 minutter.
  4. 4Ta halvparten av de tørkede shiitakesoppene og legg dem i en blender eller matprosessor. Kjør til det blir fint pulver. Bland pulveret med te og sett til side.
  5. 5Kok opp vann. Tilsett sjalottløk, sitrongress, ingefær, Bonitoflak, soyasaus, resten av de tørkede soppene og kelp. La det småkoke i 5 minutter. Tilsett halvparten av teblandingen. La det trekke i 5 minutter, og sil av.
  6. 6Ha resten av teblandingen i en tepose eller et filter. Rett før servering heller du sherry i væsken, og heller den deretter over i en tekanne med filter.
  7. 7Legg 1 til 2 dråper trøffelolje i hver serveringskopp. Hell teen fra tekannen i koppene og server ved siden av Kobe-storfekjøttet.