
Varm Kobe-okse med trøffelte.
oppskrift på varm Kobe-kylling servert med trøffelte, en luksuriøs og smakfull rett perfekt for spesielle anledninger
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 8 unser Kobe storfe
- 2 kopper hvite sopp, hakket
- 1 kopp portobellosopp, hakket
- 1/2 gul løk, finhakket
- Vegetabilsk olje, til steking
- 2 Idaho-poteter, skrelt og terninger
- 1 teskje olivenolje
- Salt og pepper, etter smak
- Pynt: 2 kvister timian
- 2 kopper tørkede shiitakesopp
- 1 kopp tørkede sitrusteeblader
- 1 liter vann
- 1 sjalottløk, hakket
- 1 stilk sitrongress
- 1 (7,5 cm) stykke ingefær
- 1 kopp bonito-flak
- 2 spiseskjeer soyasaus
- 1 ark kelp
- 1/2 kopp sherry
- 1 til 2 teskjeer trøffelolje (1 dråpe i hver kopp før servering)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 350 grader F.
- 2Skjær storfekjøttet i tynne skiver og bank dem flate. Sett til side i kjøleskapet. Sauter de hvite og portobellobrusker sammen med gul løk i kokende olje. Tilsett potetene og 1 teskje olivenolje, og fortsett å koke til de er brune og møre. Krydre med salt og pepper, og la det avkjøle litt.
- 3Ta storfeskivene og legg litt potetblandning i midten av hver skive. Rull dem sammen til roulader. Stek rouladene i den forvarmede ovnen i ca. 2 minutter.
- 4Ta halvparten av de tørkede shiitakesoppene og legg dem i en blender eller matprosessor. Kjør til det blir fint pulver. Bland pulveret med te og sett til side.
- 5Kok opp vann. Tilsett sjalottløk, sitrongress, ingefær, Bonitoflak, soyasaus, resten av de tørkede soppene og kelp. La det småkoke i 5 minutter. Tilsett halvparten av teblandingen. La det trekke i 5 minutter, og sil av.
- 6Ha resten av teblandingen i en tepose eller et filter. Rett før servering heller du sherry i væsken, og heller den deretter over i en tekanne med filter.
- 7Legg 1 til 2 dråper trøffelolje i hver serveringskopp. Hell teen fra tekannen i koppene og server ved siden av Kobe-storfekjøttet.