
And med andebryst med portvinsaus
Oppdag hvordan du lager saftig and med portvinsaus. En elegant og smakfull rett som passer til spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 1/4 kopper tørr rødvin
- 2. 1/4 kopp balsamicoeddik
- 3. 3 spiseskjeer soyasaus
- 4. 1/4 kopp fersk sitronsaft
- 5. 3 hvitløksfedd, knust
- 6. 1 1/2 spiseskjeer revet fersk ingefærrot
- 7. 1/4 kopp olivenolje
- 8. to hele, benfrie andebryst på 2 pund hver med skinn*
- 9. 3 spiseskjeer sukker
- 10. 3 spiseskjeer vann
- 11. 2 spiseskjeer hvitvinseddik
- 12. 3 spiseskjeer balsamicoeddik
- 13. 1/4 kopp finhakket sjalottløk
- 14. 1 stor hvitløksfedd, finhakket
- 15. 1 1/2 kopper tørr rødvin
- 16. 3/4 kopp storfebuljong
- 17. 1/3 kopp kremfløte
- 18. 1/4 kopp Tawny Port
- 19. en beurre manié laget ved å kna sammen 3 spiseskjeer mykt usaltet smør og 2 spiseskjeer hvetemel
- 20. tørket kirsebær- og sjalottkonfiture
- 21. tørket kirsebær- og sjalottkonfiture
- 22. *Hele, benfrie andebryst er tilgjengelige hos mange kjøttforhandlere og spesialbutikker.
Fremgangsmåte
- 11. Lag marinaden: Visp sammen vinen, eddiken, soyasausen, sitronsaften, hvitløken, ingefærroten, oljen, salt og pepper i en bolle. Legg andebrystene i en stor, ziplock-positiv plastpose, hell marinaden over, og lukk posen. Sett plastposen i en stor bolle og la andebrystene marinere, avkjølt, over natten. Ta andebrystene ut av marinaden og tørk dem forsiktig mellom lag med kjøkkenpapir. Skjær riper i skinnet på hvert andebryst i et kryssmønster med en skarp kniv, og krydre begge sider av andebrystene med salt og pepper etter smak. Varm opp to tykke stekepanner over moderat høy varme til de er varme, og stek ett av andebrystene med skinnsiden ned i hver panne i 10 minutter. Snu andebrystene og stek dem i ytterligere 2 minutter, overfør pannen til midten av en forvarmet ovn på 450°F (wrap håndtakene med dobbel lag aluminiumsfolie hvis de ikke er ovnssikre), og stek andebrystene i 5 til 7 minutter, eller til et kjøtttermometer viser 145°F til 150°F for medium stekt kjøtt. Mens andebrystene steker, kombiner sukker og vann i en liten tykkbunnet kjele, kok opp blandingen under omrøring til sukkeret er oppløst, og la det koke under omrøring og sirkulere kjelen til blandingen har blitt en gyllen karamell. Tilsett eddikene forsiktig, sirkuler kjelen til karamellen er oppløst, og sett til side. Overfør andebrystene til en skjærebrett og la dem hvile, løst dekket med aluminiumsfolie, i 5 minutter. Hell av alt unntatt 2 ss fett fra én av pannen, og i det gjenværende fettet i pannen, kok sjalottløk og hvitløk over moderat lav varme, under omrøring, til sjalottløken er myk. Tilsett den tørre rødvinen