
Candy Cap
Lær hvordan du lager en deilig Candy Cap dessert med denne enkle oppskriften. Perfekt for helgen eller når du vil unne deg noe søtt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1, 2 kopper kremfløte
- 1 kopp helmelk
- 2 ts salt
- 1 ss tørkede candy cap-sopp, malt til en grov pulver i en krydderkvern (Hakkede tørkede sopp i en kaffekvern fungerer også godt, og din neste kopp kaffe vil bli veldig spesiell.)
- 3 eggeplommer
- 1 kopp sukker
Fremgangsmåte
- 1I en stor, tungbunnet, ikke-reaktiv kjele over middels varme, bland sammen krem, melk og salt, og kok opp under av og til å røre, til det er varmt, men ikke kokende. Tilsett de knuste candy caps. Ta kjelen av varmen og la det trekke i minst 1 time eller opptil 2 timer. Når du føler at soppen er i en god fase, setter du kjelen tilbake på middels varme og lar blandingen bli varm igjen. Fyll en stor bolle eller panne med is og vann. Plasser en stor, ren bolle i isbadet og sett en finmasket sil oppi. I mellomtiden, i en middels stor bolle, visp sammen eggeplommer og sukker til det er godt blandet. Ta kremblandingen av varmen. Hell sakte omtrent halvparten av den varme kremblandingen i eggeplommeblandingen, mens du visper konstant. Hell eggeplommeblandingen tilbake i kjelen med resten av kremblandingen og sett den tilbake på middels varme. Kok opp, mens du rører konstant med en slikkepott og sørger for å skrape bunnen av kjelen slik at det ikke brenner seg, til væsken begynner å dampe og du kan kjenne at slikkepotten skraper mot bunnen av kjelen, i 2 til 3 minutter. Ta kremen av varmen og sil den umiddelbart gjennom en sil ned i den rene bollen du har satt i isbadet. La det avkjøle, og rør av og til. Når kremen er helt avkjølt, dekk bollen tett til og sett den i kjøleskapet i minst 1 time eller helst over natten. Når du er klar til å fryse kremen, overfør den til en iskremmaskin og kjør i henhold til produsentens instruksjoner. Spis umiddelbart, eller overfør den til en lufttett beholder, dekk til, og frys i opptil 1 uke.
- 2I en stor, tungbunnet, ikke-reaktiv kjele over middels varme, bland sammen krem, melk og salt, og kok opp under av og til å røre, til det er varmt, men ikke



