Candy Cap

Candy Cap

Lær hvordan du lager en deilig Candy Cap dessert med denne enkle oppskriften. Perfekt for helgen eller når du vil unne deg noe søtt.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1, 2 kopper kremfløte
  • 1 kopp helmelk
  • 2 ts salt
  • 1 ss tørkede candy cap-sopp, malt til en grov pulver i en krydderkvern (Hakkede tørkede sopp i en kaffekvern fungerer også godt, og din neste kopp kaffe vil bli veldig spesiell.)
  • 3 eggeplommer
  • 1 kopp sukker

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor, tungbunnet, ikke-reaktiv kjele over middels varme, bland sammen krem, melk og salt, og kok opp under av og til å røre, til det er varmt, men ikke kokende. Tilsett de knuste candy caps. Ta kjelen av varmen og la det trekke i minst 1 time eller opptil 2 timer. Når du føler at soppen er i en god fase, setter du kjelen tilbake på middels varme og lar blandingen bli varm igjen. Fyll en stor bolle eller panne med is og vann. Plasser en stor, ren bolle i isbadet og sett en finmasket sil oppi. I mellomtiden, i en middels stor bolle, visp sammen eggeplommer og sukker til det er godt blandet. Ta kremblandingen av varmen. Hell sakte omtrent halvparten av den varme kremblandingen i eggeplommeblandingen, mens du visper konstant. Hell eggeplommeblandingen tilbake i kjelen med resten av kremblandingen og sett den tilbake på middels varme. Kok opp, mens du rører konstant med en slikkepott og sørger for å skrape bunnen av kjelen slik at det ikke brenner seg, til væsken begynner å dampe og du kan kjenne at slikkepotten skraper mot bunnen av kjelen, i 2 til 3 minutter. Ta kremen av varmen og sil den umiddelbart gjennom en sil ned i den rene bollen du har satt i isbadet. La det avkjøle, og rør av og til. Når kremen er helt avkjølt, dekk bollen tett til og sett den i kjøleskapet i minst 1 time eller helst over natten. Når du er klar til å fryse kremen, overfør den til en iskremmaskin og kjør i henhold til produsentens instruksjoner. Spis umiddelbart, eller overfør den til en lufttett beholder, dekk til, og frys i opptil 1 uke.
  2. 2I en stor, tungbunnet, ikke-reaktiv kjele over middels varme, bland sammen krem, melk og salt, og kok opp under av og til å røre, til det er varmt, men ikke