
Kyllingsalat med couscous
oppskrift på en frisk og smakfull kyllingsalat med couscous, perfekt for sommermåltidet eller en lett lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 kopp vanlig eller fullkorns couscous, eller quinoa
- 1/2 ts malt spisskummen
- 1 1/2 ss hakkede ferske persilleblader
- 2 ss hakkede valnøtter
- 8 oz røkt, benfri kyllingbryst, skåret i 2,5 cm terninger
- 2 kopper røde druer uten kjerne, delt i to
- 2 kopper grønne druer uten kjerne, delt i to
- 1/4 kopp fersk rosa grapefruktjuice
- 1 ss fersk sitronjuice
- 1/4 kopp fersk limejuice
- 1/2 kopp ferske basilikumblader, skåret i tynne strimler
- 1/2 ts karri
- 1 bunt ruccola (ca. 2 kopper godt pakket), grovt fjernet stilkene
Fremgangsmåte
- 1Kok couscous (eller quinoa) i henhold til pakkens anvisninger. Rør inn spisskummen, persille og salt etter smak. La det avkjøle til romtemperatur. For å riste valnøtter, varm en tørr panne på middels varme. Tilsett valnøtter og rist eller rør i 6 eller 7 minutter, til de er lett brune. I en bolle, vend kylling, druer, saft, basilikum, karri og salt og pepper etter smak. Anrett ruccola på 4 tallerkener og fordel couscousen over. Topp med kyllingblandingen og hell den resterende væsken over salatene. Strø valnøtter over salatene.