
Dilled gulrotstaver
oppskrift på dilled carrot sticks, en frisk og sprø snacks med dill og gulrøtter, perfekt for helgen eller som sunn mellommåltid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 6 pund unge gulrøtter
- 24 store dillkvister
- 6 fedd hvitløk, skrellet
- 2 spiseskjeer sylteblanding
- 1/3 kopp salt
- 1 kopp eplecidereddik
- 6 kopper vann
Fremgangsmåte
- 1Skrell gulrøttene og kutt dem i 5 cm lange staver. (Bruk en fancy kutter hvis du har en.) Kok i kokende vann til de er sprø og nesten møre, og sil av vannet. Legg 2 kvister dill i bunnen av hver av 6 varme, steriliserte sylteglass på en pint (ca. 470 ml). Legg én hel hvitløk i hvert glass. Legg sylte- og krydderblanding og resten av dillen oppå. Varm opp salt, eddik og vann til kokepunktet. Fyll hvert glass til randen, sett på lokk og forsegle. Oppbevar på et kjølig sted i minst 3 uker før bruk.



