Crème fraîche-potetsalat med lakserogn, grønnkålsslaw og røkt laks
En frisk og smakfull oppskrift på potetsalat med crème fraîche, røkt laks, og grønkål, perfekt som forrett eller lett måltid om sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 kopper tynne skiver av grønnkål (ca. 340 gram)
- 2 ss finhakket fersk dill
- 2 ss olivenolje
- 1 ss riseddik
- 1/2 ts salt, eller etter smak
- 450 gram små røde poteter
- 2 ss olivenolje
- 1 ss riseddik
- 1/3 til 1/2 kopp crème fraîche, eller etter smak
- 115 gram (ca. 1/3 kopp) lakserogn (helst ferske)
- Sitronsaft etter smak
- 170 gram røkelaks i tynne skiver
Fremgangsmåte
- 1Lag en coleslaw: Bland sammen kål, dill, olje, eddik og salt i en bolle, og la coleslawen stå i kjøleskapet, dekket.
- 2Lag potetsalaten: Skjær potetene, uten skrell, i åttendedeler, og damp dem i en dam over småkokevann, dekket, i 8 til 10 minutter, eller til de akkurat er møre. Overfør potetene til en bolle, og vend dem mens de fortsatt er varme med olje, eddik, salt og pepper etter smak. La dem avkjøle, og rør forsiktig et par ganger til de er lunkne. Tilsett crème fraîche, rogn og sitronsaft, og rør forsiktig i salaten for å unngå å knuse potetene.
- 3Anrett røkelaksen rundt kanten av et fat, fordel coleslawen i midten, og legg potetsalaten oppå coleslawen.