Søtpotetsalat med krydret peanøttdressing

Søtpotetsalat med krydret peanøttdressing

oppskrift på en smakfull søtpotetsalat med en krydret peanøttdressing, perfekt for sommermåltider og sunn snacks

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp riseddik
  • 1/4 kopp soyasaus
  • 3 spiseskjeer majones
  • 4 teskjeer finhakket fersk ingefær med skallet
  • 4 teskjeer ristet sesamolje (for eksempel asiatisk)
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 spiseskje peanøttsmør
  • 2 teskjeer chili-hvitløk saus
  • 1 1/2 teskjeer gyllent brunt sukker
  • 900 gram røde søtpoteter (yam), skrelt og skåret i 1/2-tommers terninger
  • 1 1/2 kopp sukkererter, kuttet på tvers i 1/2-tommers biter
  • 1 kopp tynnsnittet grønn løk
  • 1/3 kopp grovhakkede, tørkede ristet peanøtter

Fremgangsmåte

  1. 1Visp de første ni ingrediensene i en middels stor bolle for å blande dem. Tilsett nok vann i en stor kjele til å dekke bunnen med ca. 1/2 tomme. Kok opp; tilsett søtpotetene og kok til de er akkurat møre, ca. 5 minutter. Sil av vannet; avkjøl. Bland søtpotetene, dressingen, erter og grønn løk i en stor bolle. Krydre salaten med salt og pepper. (Kan lages 4 timer i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.) Strø over peanøtter og server.
  2. 2Visp de første ni ingrediensene i en middels stor bolle for å blande dem.
  3. 3Tilsett nok vann i en stor kjele til å dekke bunnen med ca. 1/2 tomme. Kok opp; tilsett søtpotetene og kok til de er akkurat møre, ca. 5 minutter. Sil av vannet; avkjøl.
  4. 4Bland søtpotetene, dressingen, erter og grønn løk i en stor bolle. Krydre salaten med salt og pepper. (Kan lages 4 timer i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.) Strø over peanøtter og server.