Hello Fresh Mobile Banner
Gresk-inspirert lam- og aubergine-lasagne

Gresk-inspirert lam- og aubergine-lasagne

Prøv denne deilige gresk-inspirerte lam- og auberginelasagnen, perfekt for en smakfull middag. Enkel å lage og full av autentiske greske smaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 pund aubergine (ca. 2 mellomstore)
  • 2. olivenolje til pensling
  • 3. 2 store løk, hakket (ca. 2 kopper)
  • 4. 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 5. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 6. 700 gram lammekjøttdeig (helst med 10 % fett)
  • 7. en boks på 800–900 gram hele tomater med juice
  • 8. 2 spiseskjeer tomatpuré
  • 9. 1 teskje kanel
  • 10. 1/8 teskje malt allehånde
  • 11. 1/2 stang (1/4 kopp) usaltet smør
  • 12. 5 spiseskjeer hvetemel
  • 13. 4 kopper melk
  • 14. 1 stort egg, lett pisket
  • 15. en pakke på 225 gram fetaost, smuldret (ca. 1 1/2 kopper)
  • 16. tolv ark tørre, forhåndskokte lasagneplater på 7 x 3 1/2 tommer

Fremgangsmåte

  1. 11. Skjær auberginen i lengder på ca. 1/3 tomme (ca. 0,8 cm) tykke skiver, og strø salt på begge sider av skivene. Legg auberginen i en stor sil og vekt den med en tung skål. La den renne av i 1 time. Fjern skålen og tørk auberginen forsiktig med et kjøkkenpapir. Sett opp grillristen slik at auberginen vil være omtrent 4 tommer (ca. 10 cm) fra varmekilden, og forvarm grillen. Legg auberginen i ett lag i oljet, lav bakeplate og pensle med litt olje. Grill auberginen til den er gyllen, ca. 3 minutter på hver side.
  2. 22. Skjær auberginen i lengder på ca. 1/3 tomme (ca. 0,8 cm) tykke skiver, og strø salt på begge sider av skivene. Legg auberginen i en stor sil og vekt den med en tung skål. La den renne av i 1 time. Fjern skålen og tørk auberginen forsiktig med et kjøkkenpapir.
  3. 33. Sett opp grillristen slik at auberginen vil være omtrent 4 tommer (ca. 10 cm) fra varmekilden, og forvarm grillen.
  4. 44. Legg auberginen i ett lag i oljet, lav bakeplate og pensle med litt olje. Grill auberginen til den er gyllen, ca. 3 minutter på hver side.
  5. 55. Lag kjøttsausen: I en stor, tykk, non-stick stekepanne, fres løk og hvitløk i olje over moderat varme, under omrøring, til de er myke. Tilsett lam og kok, under omrøring for å bryte opp kjøttet, til det ikke lenger er rosa, ca. 3 minutter. Rør inn de resterende ingrediensene til kjøttsausen, samt salt og pepper etter smak, og la det småkoke uten lokk i 30 minutter. Kjøttsausen kan lages 3 dager i forveien, avkjøles helt, og oppbevares i kjøleskap, dekket.
  6. 66. I en