Hello Fresh Mobile Banner
Fullkorns-fyll med pancetta, kastanjer og parmesan

Fullkorns-fyll med pancetta, kastanjer og parmesan

oppskrift på smakfull fullkorns stuffing med crispy pancetta, søte kastanjer og rik parmesan for en perfekt høst- eller vinterretter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 brød på 450 gram med rustikt fullkorn, skåret (med skorpe) i terninger på 1/2 til 3/4 tommer (ca. 10 kopper)
  • 2 spiseskjeer (eller mer) ekstra jomfrolivolje
  • 4 unser pancetta (italiensk bacon), skåret i 1/4-tommers skiver og deretter i 1/4-tommers terninger
  • 1 glass med hele dampede kastanjer eller vakuumpakkede ristede kastanjer, *brutt i 1/2-tommers biter (ca. 7,25 til 7,41 unser)
  • 1 kopp hakkede sjalottløk (ca. 4 store)
  • 1 teskje finhakket fersk timian
  • 1/2 teskje finhakket fersk rosmarin
  • 3 kopper lavsalt kyllingkraft
  • 2 store egg
  • 1 kopp finrevet Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser risten i midten av ovnen og forvarm til 190°C. Vend brødterningene og 2 spiseskjeer olje i en stor bolle. Fordel i ett lag på et stort, rimet bakepapirkledd stekebrett. Strø over salt og nykvernet svart pepper. Stek til brødterningene er gylne og litt sprø, og rør av og til, ca. 15 minutter. La det avkjøle litt, og ha deretter brødterningene tilbake i den samme store bollen. Sauter pancetta i en stor, tung stekepanne over middels varme til den er sprø, tilsett mer olje hvis nødvendig, ca. 6 minutter. Hell skillet slik at stekesjyen samler seg i den ene enden, og bruk en hullsleiv til å overføre pancettaen til bollen med brødterningene. Tilsett kastanjer og sjalottløk i stekesjyen i pannen; sautér til de begynner å bli brune, ca. 6 minutter. Tilsett timian og rosmarin; rør i 1 minutt. Overfør blandingen til bollen med brødet. FORBEREDELSER: Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.
  2. 2Forvarm ovnen til 190°C. Smør en ildfast form på 33x23x5 cm godt. Kok opp 3 kopper kraft i en middels kjele til den er redusert til 1 1/2 kopp, ca. 6–8 minutter. Visp eggene i en annen stor bolle. Bland inn osten. Visp gradvis inn kraften. Hell kraftblandingen over kastanje- og brødblandingen. Strø over svart pepper og rør godt. Overfør fyllet til den forberedte formen. Dekk med aluminiumsfolie og stek i 25 minutter. Fjern folien og stek uten dekke til toppen er gyllen og litt sprø rundt kantene, ca. 20 minutter til.
  3. 3Plasser risten i midten av ovnen og forvarm til 190°C. Vend brødterningene og 2 spiseskje