
Florida Jambalaya
Lær å lage autentisk florida jambalaya med denne enkle oppskriften. Perfekt for helgen eller hverdagen. Nyt en smakfull rett med krydder og ferske ingredienser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 ss smør
- 1/2 kopp hakket løk
- 3 hvitløksfedd, hakket
- 1/2 pund røkt pølse (som kielbasa), skåret i 1/2-tommers biter
- 1 kopp langkornet hvit ris
- 2 mellomstore poteter, skrelt og skåret i 1/2-tommers terninger
- 2 1/4 kopper kyllingbuljong på boks
- 1/2 kopp tørr hvitvin
- 1 liten glass (4 oz) med skivede pimientos i juice
- 1/2 teskje gurkemeie
- Cayennepepper
- 1/2 pund store, ukokte reker, skrelte og renset
- 1/2 kopp hakket fersk koriander
- Friske korianderkvister
Fremgangsmåte
- 1Smelt smør i en stor, tykk kjele over middels varme. Tilsett løk og hvitløk og sautér til de akkurat er myke, ca. 5 minutter. Tilsett pølse; sautér til den begynner å bli brun, ca. 5 minutter. Tilsett ris og rør for å dekke den med stekefettet. Bland inn poteter, kraft, vin, pimientos med saft og gurkemeie. Krydre med salt, pepper og cayennepepper. Kok opp; rør godt. Skru ned varmen til middels-lav, dekk til og kok til ris og poteter er møre og væsken er absorbert, ca. 20 minutter. Bland inn reker og hakket koriander. Dekk til og kok til rekene er gjennomkokte, ca. 4 minutter.
- 2Smelt smør i en stor, tykk kjele over middels varme. Tilsett løk og hvitløk og sautér til de akkurat er myke, ca. 5 minutter. Tilsett pølse; sautér til den begynner å bli brun, ca. 5 minutter. Tilsett ris og rør for å dekke den med stekefettet. Bland inn poteter, kraft, vin, pimientos med saft og gurkemeie. Krydre med salt, pepper og cayennepepper. Kok opp; rør godt. Skru ned varmen til middels-lav, dekk til og kok til ris og poteter er møre og væsken er absorbert, ca. 20 minutter. Bland inn reker og hakket koriander. Dekk til og kok til rekene er gjennomkokte, ca. 4 minutter.
- 3Høyt opp på et stort fat, legg jambalaya. Pynt med korianderkvister og server.
- 4Høyt opp på et stort fat, legg jambalaya. Pynt med korianderkvister og server.


