Kylling med trøfler, ville sopp og poteter
Lær å lage en smakfull kyllingrett med trøfler, ville sopper og nypoteter. Perfekt for en elegant middag eller spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 ss olivenolje
- 2. 450 g kyllingvinger
- 3. 4 sjalottløk, skivet
- 4. 1 kopp tørr hvitvin
- 5. 4 kopper lavsalt kyllingkraft på boks
- 6. 2,7–3,2 kg stekekylling
- 7. 8 ferske timianstilker
- 8. 6 hvitløksfedd
- 9. 12 skiver svart trøffel eller 2 ts svart trøffelsaus*
- 10. 2 ts hvit trøffelolje**
- 11. 680 g Yukon Gold-poteter, skrelt og skåret i 2,5 cm biter
- 12. 450 g shiitakesopp, stilket
- 13. 3 tykke baconskiver, skåret i 1,3 cm biter
- 14. 1 kopp frosne erter, tint
- 15. 2 ss (1/4 blokk) smør
Fremgangsmåte
- 11. Kylling med trøfler, ville sopp og poteter
- 2Varm opp 1 spiseskje olivenolje i en stor gryte over middels høy varme. Tilsett kyllingvinger; brun godt, rør ofte, i omtrent 20 minutter. Tilsett sjalottløk; sautér i 4 minutter. Hell i vin; kok opp. Tilsett kraft; kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til væsken er redusert til 2 kopper, ca. 25 minutter. Sil sausen over i en middels stor kjele. (Kan lages dagen før. Dekk til og avkjøl.)
- 3Forvarm ovnen til 230°C (450°F). Krydre innsiden og utsiden av kyllingen med salt og pepper. Legg timian og hvitløk i hulrommet. Før fingrene mellom skinnet og kjøttet på brystet for å løsne det. Legg trøffelskivene under skinnet eller smør trøffelsaus under skinnet. Gni 1 teskje trøffelolje over skinnet. Plasser kyllingen i en stekepanne.
- 4Bland poteter, sopp, bacon og 2 spiseskjeer olivenolje i en stor bolle. Krydre med salt og pepper. Fordel blandingen rundt kyllingen. Stek kyllingen til saften er klar når den tykkeste delen av låret stikkes, og grønnsakene er blitt myke, ca. 1 time og 15 minutter, og rør om grønnsakene av og til.
- 5Flytt kyllingen over på et serveringsfat. Bland erter inn i grønnsaksblandingen og rør for å varme opp. La sausen småkoke. Skru ned varmen til lav. Tilsett 1 teskje trøffelolje, og rør inn smør og visp til smøret har smeltet. Krydre med salt og pepper.
- 6Fordel grønnsakene på tallerkener. Server med kylling og saus.
- 72. Varm opp 1 spiseskje olivenolje i en stor gryte over middels høy varme. Tilsett kyllingvinger; brun godt, rør ofte, i omtrent 20 minutter. Tilsett sjalottløk; sautér i 4 minutter. Hell i vin; kok opp. Tilsett kraft; kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til væsken er redusert til 2 kopper, ca. 25 minutter. Sil sausen over i en middels stor kjele. (Kan lages dagen før. Dekk til og avkjøl.)
- 83. Forvarm ovnen til 230°C (450°F). Krydre innsiden og utsiden av kyllingen med salt og pepper. Legg timian og hvitløk i hulrommet. Før fingrene mellom skinnet og kjøttet på brystet for å løsne det. Legg trøffelskivene under skinnet eller smør trøffelsaus under skinnet. Gni 1 teskje trøffelolje over skinnet. Plasser kyllingen i en stekepanne.
- 94. Bland poteter, sopp, bacon og 2 spiseskjeer olivenolje i en stor bolle. Krydre med salt og pepper. Fordel blandingen rundt kyllingen. Stek kyllingen til saften er klar når den tykkeste delen av låret stikkes, og grønnsakene er blitt myke, ca. 1 time og 15 minutter, og rør om grønnsakene av og til. Flytt kyllingen over på et serveringsfat. Bland erter inn i grønnsaksblandingen og rør for å varme opp.
- 105. La sausen småkoke. Skru ned varmen til lav. Tilsett 1 teskje trøffelolje, og rør inn smør og visp til smøret har smeltet. Krydre med salt og pepper. Fordel grønnsakene på tallerkener. Server med kylling og saus.
- 116. *Svart trøffel og svart trøffelsaus fås kjøpt i spesialforretninger.
- 12**Finnes på italienske markeder, i spesialforretninger og enkelte supermarkeder.**