Kylling med trøfler, ville sopp og poteter

Kylling med trøfler, ville sopp og poteter

Lær å lage en smakfull kyllingrett med trøfler, ville sopper og nypoteter. Perfekt for en elegant middag eller spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 ss olivenolje
  • 2. 450 g kyllingvinger
  • 3. 4 sjalottløk, skivet
  • 4. 1 kopp tørr hvitvin
  • 5. 4 kopper lavsalt kyllingkraft på boks
  • 6. 2,7–3,2 kg stekekylling
  • 7. 8 ferske timianstilker
  • 8. 6 hvitløksfedd
  • 9. 12 skiver svart trøffel eller 2 ts svart trøffelsaus*
  • 10. 2 ts hvit trøffelolje**
  • 11. 680 g Yukon Gold-poteter, skrelt og skåret i 2,5 cm biter
  • 12. 450 g shiitakesopp, stilket
  • 13. 3 tykke baconskiver, skåret i 1,3 cm biter
  • 14. 1 kopp frosne erter, tint
  • 15. 2 ss (1/4 blokk) smør

Fremgangsmåte

  1. 11. Kylling med trøfler, ville sopp og poteter
  2. 2Varm opp 1 spiseskje olivenolje i en stor gryte over middels høy varme. Tilsett kyllingvinger; brun godt, rør ofte, i omtrent 20 minutter. Tilsett sjalottløk; sautér i 4 minutter. Hell i vin; kok opp. Tilsett kraft; kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til væsken er redusert til 2 kopper, ca. 25 minutter. Sil sausen over i en middels stor kjele. (Kan lages dagen før. Dekk til og avkjøl.)
  3. 3Forvarm ovnen til 230°C (450°F). Krydre innsiden og utsiden av kyllingen med salt og pepper. Legg timian og hvitløk i hulrommet. Før fingrene mellom skinnet og kjøttet på brystet for å løsne det. Legg trøffelskivene under skinnet eller smør trøffelsaus under skinnet. Gni 1 teskje trøffelolje over skinnet. Plasser kyllingen i en stekepanne.
  4. 4Bland poteter, sopp, bacon og 2 spiseskjeer olivenolje i en stor bolle. Krydre med salt og pepper. Fordel blandingen rundt kyllingen. Stek kyllingen til saften er klar når den tykkeste delen av låret stikkes, og grønnsakene er blitt myke, ca. 1 time og 15 minutter, og rør om grønnsakene av og til.
  5. 5Flytt kyllingen over på et serveringsfat. Bland erter inn i grønnsaksblandingen og rør for å varme opp. La sausen småkoke. Skru ned varmen til lav. Tilsett 1 teskje trøffelolje, og rør inn smør og visp til smøret har smeltet. Krydre med salt og pepper.
  6. 6Fordel grønnsakene på tallerkener. Server med kylling og saus.
  7. 72. Varm opp 1 spiseskje olivenolje i en stor gryte over middels høy varme. Tilsett kyllingvinger; brun godt, rør ofte, i omtrent 20 minutter. Tilsett sjalottløk; sautér i 4 minutter. Hell i vin; kok opp. Tilsett kraft; kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til væsken er redusert til 2 kopper, ca. 25 minutter. Sil sausen over i en middels stor kjele. (Kan lages dagen før. Dekk til og avkjøl.)
  8. 83. Forvarm ovnen til 230°C (450°F). Krydre innsiden og utsiden av kyllingen med salt og pepper. Legg timian og hvitløk i hulrommet. Før fingrene mellom skinnet og kjøttet på brystet for å løsne det. Legg trøffelskivene under skinnet eller smør trøffelsaus under skinnet. Gni 1 teskje trøffelolje over skinnet. Plasser kyllingen i en stekepanne.
  9. 94. Bland poteter, sopp, bacon og 2 spiseskjeer olivenolje i en stor bolle. Krydre med salt og pepper. Fordel blandingen rundt kyllingen. Stek kyllingen til saften er klar når den tykkeste delen av låret stikkes, og grønnsakene er blitt myke, ca. 1 time og 15 minutter, og rør om grønnsakene av og til. Flytt kyllingen over på et serveringsfat. Bland erter inn i grønnsaksblandingen og rør for å varme opp.
  10. 105. La sausen småkoke. Skru ned varmen til lav. Tilsett 1 teskje trøffelolje, og rør inn smør og visp til smøret har smeltet. Krydre med salt og pepper. Fordel grønnsakene på tallerkener. Server med kylling og saus.
  11. 116. *Svart trøffel og svart trøffelsaus fås kjøpt i spesialforretninger.
  12. 12**Finnes på italienske markeder, i spesialforretninger og enkelte supermarkeder.**