Southern Fried Chicken

Southern Fried Chicken

Lær hvordan du lager klassisk southern fried chicken med sprø skorpe og saftig innmat. Enkel oppskrift for en smakfull hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp grovhakket bacon
  • 2. 2 kopper hakkede stengler av shiitake-sopp
  • 3. 1 ¾ kopper hakkede løk
  • 4. 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 5. 1 teskje tørket timian
  • 6. 1 teskje tørket oregano
  • 7. 3 spiseskjeer hvetemel
  • 8. ¼ kopp tørr rødvin
  • 9. 3 kopper kyllingkraft eller hermetisk lavsalt kyllingbuljong
  • 10. 2 spiseskjeer hakket fersk italiensk persille
  • 11. 2 kopper hvetemel
  • 12. 1 spiseskje salt
  • 13. 1 spiseskje malt svart pepper
  • 14. 1 spiseskje chilipulver
  • 15. 1 spiseskje paprika
  • 16. 1 spiseskje tørket sennep
  • 17. 1 ½ teskje tørket timian
  • 18. 3 store egg
  • 19. 12 skinn- og benfrie kyllinglår (ca. 1,2 kg)
  • 20. Olivenolje (til steking)
  • 21. Hvitløkspurete poteter
  • 22. Hakket fersk italiensk persille

Fremgangsmåte

  1. 11. For sausaus: Stek hakket bacon i en stor, tykk gryte over middels varme til det er sprøtt, ca. 5 minutter. Øk varmen til høy. Tilsett shiitakesopp, løk, hvitløk, timian og oregano, og stek til løken er myk, ca. 5 minutter. Reduser varmen til middels. Tilsett mel og rør i 1 minutt. Rør inn vin, og skrap opp de brune bitene fra bunnen av gryten. Rør inn kyllingkraft og persille. La det småkoke til sausen tykner litt, og rør av og til, ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper. (Kan forberedes 1 dag i forveien. Dekk til og avkjøl. La den småkoke før servering.)
  2. 22. For saus: Stek hakket bacon i en stor, tykk gryte over middels varme til det er sprøtt, ca. 5 minutter. Øk varmen til høy. Tilsett shiitakesopp, løk, hvitløk, timian og oregano, og stek til løken er myk, ca. 5 minutter. Reduser varmen til middels. Tilsett mel og rør i 1 minutt. Rør inn vin, og skrap opp de brune bitene fra bunnen av gryten. Rør inn kyllingkraft og persille. La det småkoke til sausen tykner litt, og rør av og til, ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper. (Kan forberedes 1 dag i forveien. Dekk til og avkjøl. La den småkoke før bruk.)
  3. 33. For kylling: Forvarm ovnen til 200°C. Bland mel, salt, svart pepper, chilipulver, paprika, tørket sennep og tørket timian i en middels bolle for å blande. Visp egg i en annen middels bolle. Dypp kyllinglårene i melblandingen, dekk med egg, og dypp igjen i melblandingen. Legg kyllingen på et bakepapirkledd stekebrett. Tilsett nok olivenolje i en stor, tykk stekep