
Farfalle-pasta med stekt tunfisk, sitron og hvitløk
oppskrift på farfalle pasta med smakfull pannestekt tunfisk, frisk sitron og aromatisk hvitløk – en enkel og deilig hovedrett for sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 1 (340 g) tunfisksteak (ca. 3,8 cm tykk)
- 2. 3 teskjeer olivenolje
- 3. 3 hvitløksfedd, finhakket
- 4. 340 g tørket farfalle (sløyfe-pasta)
- 5. 1/4 teskje tørkede hete rød pepperflak
- 6. 1 spiseskje finrevet frisk sitrusskall (sitron)
- 7. 2 spiseskjeer fersk sitronjuice
- 8. 10 Kalamata- eller andre saltede svarte oliven, uten stein og skåret i skiver
- 9. 1/2 kopp grovhakket fersk flatbladpersille
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200°C. Tørk tunfiskfileten godt. Gni den inn med 1/2 teskje olje og 1/2 teskje hvitløk, og la den deretter hvile, dekket, i 20 minutter. Varm opp en godt innarbeidet støpejernspanne over høy varme til den er varm, og tilsett deretter 1/2 teskje olje, og vipp pannen for å dekke jevnt. Krydre tunfisken godt med salt og pepper, og brun den, snu den én gang, i omtrent 5 minutter totalt. Flytt pannen til midten av ovnen og stek tunfisken til den er akkurat gjennomstekt, ca. 10 minutter. Overfør tunfisken til et skjærebrett og del den opp i biter på størrelse med en munnfull. Hold den varm i en skål, dekket. Kok pasta i en stor kjele med 6 liter kokende, saltet vann til den er al dente. Sett til side 1 kopp kokevann, og sil deretter pastaen i en sil. Mens pastaen koker, kok resten av hvitløken og pepperflakene i de resterende 2 teskjeene olje i en liten, tykk panne over moderat høy varme, og rør om til hvitløken er blekgull, ca. 1 minutt. Fjern fra varmen. Vend pastaen i en stor bolle med tunfisk, 2/3 kopp av kokevannet, sitrusskall, saften, hvitløk og olje, oliven, persille, samt salt og pepper etter smak (tilsett resten av kokevannet om pastaen virker tørr). Server varm eller romtemperert.