Cholay

Cholay

Lær hvordan du lager en deilig cholay med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull hovedrett som passer til alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund tørkede kikerter (garbanzo-bønner; 2 ½ kopper), sortert
  • 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 1 teskje spisskummenfrø
  • 1 stor løk, skivet, pluss tynne skiver til garnityr
  • 4 mellomstore tomater, hakket, pluss tynne skiver til garnityr
  • 1 ½ teskje chilipulver (se tips nedenfor)
  • 1 ¼ teskje malt spisskummen
  • 1 teskje salt
  • ½ kopp fersk koriander, finhakket, pluss ekstra til garnityr

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor bolle, bland kikerter og nok kaldt vann til å dekke dem med 2 tommer. Sett i kjøleskapet i minst 8 timer eller over natten, deretter sil og skyll grundig under rennende vann. I en kjele på 6 til 8 liter, kombiner kikerter og 5 kopper vann. Kok opp, reduser deretter varmen til middels og la småkoke, uten lokk, til kikertene er møre, men ikke mosete, ca. 2 1/2 time. Øk varmen til høy og kok til nesten all vannet har fordampet, med unntak av ca. 1/2 tomme. Ta kjelen av varmen og sett til side. I en stor kjele over middels varme, varm opp oljen. Tilsett spisskummenfrø og sautér til de begynner å frese, ca. 30 sekunder. Tilsett løk og sautér til den er gyllenbrun, ca. 15–20 minutter. Tilsett tomater, chilipulver, spisskummen og salt, og la småkoke under omrøring ofte til sausen tykner litt, ca. 2–3 minutter. Rør inn kikerter og 1/2 kopp koriander, dekk til og la småkoke til en tykk saus dannes, ca. ti minutter. Hell over i serveringsfat og pynt med resten av korianderen, løkskivene og tomatskivene.
  2. 2I en stor bolle, bland kikerter og nok kaldt vann til å dekke dem med 2 tommer. Sett i kjøleskapet i minst 8 timer eller over natten, deretter sil og skyll grundig under rennende vann.
  3. 3I en kjele på 6 til 8 liter, kombiner kikerter og 5 kopper vann. Kok opp, reduser deretter varmen til middels og la småkoke, uten lokk, til kikertene er møre, men ikke mosete, ca. 2 1/2 time. Øk varmen til høy og kok til nesten all vannet har fordampet, med unntak av ca. 1/2 tomme. Ta kjelen av varmen