Bakt mais og purre over åpen ild

Bakt mais og purre over åpen ild

Oppdag en smakfull oppskrift på ember-rostet mais og purre. Perfekt for sommergriller og utendørs måltider, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 4 øre av mais, i skall
  • 2 purre
  • Usaltet smør
  • Sprø sjøsalt

Fremgangsmåte

  1. 1Bygg opp et bål i en grop og la det brenne ned til kullene er dekket av aske. Rake et lag av kullene bort til den ene siden av bålet. Plasser 4 maiskolber, i husker, og 2 purre oppå. Rist, vend ofte, og tilsett mer varme kull etter behov, til huskene er forkullede og lett kan trekkes tilbake, og purrene begynner å falle sammen, 15–20 minutter. La det avkjøle litt. Skrell maisen. Trim røttene av purrene; del dem i to på langs. Fjern den møre indre delen; kast de forkullede lagene. Smør grønnsakene med usaltet smør og strø over flakete havsalt.