
Bakt mais og purre over åpen ild
Oppdag en smakfull oppskrift på ember-rostet mais og purre. Perfekt for sommergriller og utendørs måltider, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 øre av mais, i skall
- 2 purre
- Usaltet smør
- Sprø sjøsalt
Fremgangsmåte
- 1Bygg opp et bål i en grop og la det brenne ned til kullene er dekket av aske. Rake et lag av kullene bort til den ene siden av bålet. Plasser 4 maiskolber, i husker, og 2 purre oppå. Rist, vend ofte, og tilsett mer varme kull etter behov, til huskene er forkullede og lett kan trekkes tilbake, og purrene begynner å falle sammen, 15–20 minutter. La det avkjøle litt. Skrell maisen. Trim røttene av purrene; del dem i to på langs. Fjern den møre indre delen; kast de forkullede lagene. Smør grønnsakene med usaltet smør og strø over flakete havsalt.




