BLT-grateng

BLT-grateng

Lær hvordan du lager en deilig BLT Casserole med våre enkle steg. Perfekt for en rask og smakfull middag, egnet for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 12 unser sprøtt italiensk eller landbrød, skåret i 2,5 cm terninger (ca. 8 kopper)
  • 2. 450 gram tykke baconskiver, kuttet på tvers i 2,5 cm biter
  • 3. 3 store egg
  • 4. 3,75 dl lavsaltet kyllingkraft eller buljong
  • 5. 1,2 dl majones
  • 6. 1 teskje kosher-salt
  • 7. 3/4 teskje nykvernet svart pepper
  • 8. 1 pint cherrytomater eller druetomater, delt i to
  • 9. 1 hode romainesalat, vasket, tørket godt, skåret i 2,5 cm skiver
  • 10. 2 spiseskjeer grovhakket gressløk (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175°C. Fordel brødet i ett lag på et bakepapirkledd stekebrett. Stek, vend en gang, til det er tørt å ta på og lett ristet, ca. 10 minutter. La det avkjøle litt. I mellomtiden, kok bacon i en stor stekepanne over middels høy varme, rør av og til, til fettet begynner å frigjøres og baconet blir brunt, ca. 15 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre baconet til en liten bolle, og spar 3 ss. av fettet. Visp sammen egg, kraft, majones, salt, pepper og 2 ss. baconfett i en stor bolle. Tilsett brødet og vend forsiktig for å blande. Tilsett bacon og tomater og rør forsiktig. La det stå til brødet har absorbert mesteparten av væsken, ca. 15 minutter. Reduser ovnstemperaturen til 160°C. Tilsett salat i brødblandingen og rør forsiktig. Hell blandingen i en 33x23 cm stor ildfast form og stek til toppen er gyllenbrun, ca. 45 minutter. Pensle overflaten med resten av baconfettet, skru på grillelementet, og fortsett å steke til brødet er glinsende og godt ristet, 3–5 minutter til. Pynt med gressløk, hvis du bruker det, og server umiddelbart.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175°C. Fordel brødet i ett lag på et bakepapirkledd stekebrett. Stek, vend en gang, til det er tørt å ta på og lett ristet, ca. 10 minutter. La det avkjøle litt.
  3. 33. I mellomtiden, kok bacon i en stor stekepanne over middels høy varme, rør av og til, til fettet begynner å frigjøres og baconet blir brunt, ca. 15 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre baconet til en liten bolle, og spar 3 ss. av fettet.
  4. 44. Visp sammen egg, kraft, majones, salt, pepper og 2 ss. bacon