
Friterte ovnsbakte poteter
Lær hvordan du lager deilige ovn-ristede poteter med vår enkle oppskrift. Perfekt som tilbehør til middagen, enkel og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 6 pund små Yukon Gold-poteter (1 1/2"–2" i diameter), skrelte
- 1 spiseskje kosher salt, pluss mer
- 1/2 kopp olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220°C. Arbeid i to omganger, kok potetene i en stor kjele med kokende, saltet vann i 3 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre potetene til et stekebrett med høye kanter. Når de er avkjølt nok til å håndtere, skrap forsiktig med en gaffel opp og ned på potetene, slik at det dannes en grov, rynket overflate. Hell olje på et annet stekebrett med høye kanter; varm opp oljen i 5 minutter. Tilsett potetene og vend dem slik at de dekkes av oljen. Krydre med 1 ss salt. Stek i ovnen, snu potetene tre ganger underveis og pensle med olje av og til, til de er gylne og møre, ca. 60–70 minutter.