Grillede kamskjell med basilikum- og bacon-salsa

Grillede kamskjell med basilikum- og bacon-salsa

Lær å lage deilige grillet kongekrabber med en smakfull basilikum-bacon salsa. Perfekt for sommermåltidet med familie og venner. En enkel og smakfull forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 10 tykke skiver bacon
  • 2. 2 kopper kjøpt mild rød salsa
  • 3. 1/2 kopp finhakket fersk basilikum
  • 4. 6 kopper (ca.) fjellsalt
  • 5. 48 småkamskjell, vasket og renset

Fremgangsmåte

  1. 11. Stek 5 skiver bacon i en middels stor panne på middels varme til de er nesten sprø, vend dem av og til, ca. 10 minutter. Overfør til tørkepapir. Gjenta med de resterende 5 skivene bacon. Hakk baconet. Bland salsa og basilikum i en middels stor bolle. Forbered grillen (med middels høy varme). Dekk bunnen av to serveringsfat med et lag av stein- eller fjellsalt på ca. 0,6 cm tykkelse. Plasser blåskjellene direkte på grillristen. Dekk til og grill til blåskjellene åpner seg, vend dem av og til, ca. 8 minutter (kast eventuelle blåskjell som ikke åpner seg). Ta blåskjellene av risten. Bruk grytehansker for å beskytte hendene, vri av og kast toppskjellene på blåskjellene. Legg blåskjellene med skallet ned på saltet på fatene. Skje salsa over blåskjellene. Strø over det reserverte baconet og server.