Thailandsk grønn kyllingcurry

Thailandsk grønn kyllingcurry

Lær hvordan du lager en autentisk thai green chicken curry hjemme. Enkel oppskrift, raske ingredienser og full av smak. Perfekt for en smakfull middagsopplevelse.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 3/4 kopp skivede sjalottløk (omtrent 5 store)
  • 1 3/4 teskjeer thai grønn karrypasta*
  • 1 14-unse boks usøtet kokosmelk*
  • 2 teskjeer fiskesaus (som nam pla eller nuoc nam)*
  • 450 gram skinn- og benfri kyllingbryst, skåret i tynne strimler
  • 1 stor rød paprika, skåret i strimler
  • 1/4 kopp hakket fersk basilikum, pluss kvister til pynt
  • 2 spiseskjeer fersk limesaft, pluss båter til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olje i en stor kjele over middels varme. Tilsett sjalottløk og currypaste; rør til sjalottløken mykner, ca. 2 minutter. Tilsett kokosmelk og fiskesaus; kok opp. Tilsett kylling og paprika; rør til kyllingen er akkurat gjennomkokt. Rør inn hakket basilikum og limesaft. Krydre med salt og pepper etter smak. Fordel curryen i skåler. Pynt med basilikumkvister og limebåter.
  2. 2Varm opp olje i en stor kjele over middels varme. Tilsett sjalottløk og currypaste; rør til sjalottløken mykner, ca. 2 minutter. Tilsett kokosmelk og fiskesaus; kok opp. Tilsett kylling og paprika; rør til kyllingen er akkurat gjennomkokt. Rør inn hakket basilikum og limesaft. Krydre med salt og pepper etter smak.
  3. 3Fordel curryen i skåler. Pynt med basilikumkvister og limebåter.
  4. 4* Finnes i avdelingen for asiatiske matvarer i mange supermarkeder og på asiatiske markeder.
  5. 5* Finnes i avdelingen for asiatiske matvarer i mange supermarkeder og på asiatiske markeder.