
Tyrkisk shawarma med tomatrelish og tahinisaus
Lær hvordan du lager smakfull turkey shawarma med frisk tomatrelish og kremet tahinisaus. Perfekt for en rask og velsmakende middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 1/2 pund kalkunskiver, 1/4 tomme tykke
- 2. 2 løk, skåret i 1/4 tomme tykke ringer
- 3. 1 spiseskje gurkemeie
- 4. 2 teskjeer grovt kosher-salt
- 5. 2 teskjeer malt koriander
- 6. 1 teskje malt spisskummen
- 7. 1 teskje malt svart pepper
- 8. 1 teskje malt hvit pepper
- 9. 1 teskje sterk paprika eller cayennepepper
- 10. 8 spiseskjeer (ca.) ekstra virgin olivenolje, delt
- 11. 8 pitabrød
- 12. Tomatrelish
- 13. Tahinisaus
- 14. 1 kopp tynne skiver av sylteagurk eller sur dillpickles
Fremgangsmåte
- 11. Plasser kalkunskiver i en glassform på 15x10x2 tommer. Fordel løkskiver i en glassform på 13x9x2 tommer. Bland gurkemeie, grovt salt, malt koriander, malt spisskummen, svart pepper, hvit pepper og hot paprika i en liten bolle. Strø løkskivene med 1 spiseskje krydderblanding, og drypp deretter 2 spiseskjeer olivenolje over, vend løkskivene slik at de dekkes på begge sider. Strø resten av krydderblandingen over begge sider av kalkunskivene, og gni inn krydderet med fingertuppene for å dekke godt. Drypp 4 spiseskjeer olivenolje over kalkunen, og vend skivene slik at de dekkes på begge sider. Dekk til og la løk og kalkun marinere i kjøleskapet i minst 4 timer, gjerne opptil 8 timer. Forvarm grillen (middels til høy varme). Pensle grillristen med olje. Pensle pitabrød med 2 spiseskjeer olje. Grill løkskivene til de er møre, ca. 4 minutter på hver side. Grill kalkunskivene til de er gjennomstekt, ca. 3 minutter på hver side. Grill pitabrødene til grillmerker vises, ca. 2 minutter på hver side. Overfør kalkunskivene og løkskivene til en skjærefjøl, og hold pitabrødene varme. Arbeid i porsjoner, og stabl flere kalkunskiver. Skjær dem i tynne skiver på tvers. Gjenta med løkskivene. Bland kalkun og løk i en stor bolle. Plasser ett pitabrød på hver av 8 tallerkener. Topp med kalkun-løksmiks, deretter Tomatrelish, Tahinisaus og aubergine, og server.
- 2*Aubergine pakket i en syltebrine av vann, eddik, salt, urter og krydder; selges i Midtøsten-markeder.
- 32. Plasser kalkunskiver i en glassform på 15x10