Hello Fresh Mobile Banner
Tyrkisk shawarma med tomatrelish og tahinisaus

Tyrkisk shawarma med tomatrelish og tahinisaus

Lær hvordan du lager smakfull turkey shawarma med frisk tomatrelish og kremet tahinisaus. Perfekt for en rask og velsmakende middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 1/2 pund kalkunskiver, 1/4 tomme tykke
  • 2. 2 løk, skåret i 1/4 tomme tykke ringer
  • 3. 1 spiseskje gurkemeie
  • 4. 2 teskjeer grovt kosher-salt
  • 5. 2 teskjeer malt koriander
  • 6. 1 teskje malt spisskummen
  • 7. 1 teskje malt svart pepper
  • 8. 1 teskje malt hvit pepper
  • 9. 1 teskje sterk paprika eller cayennepepper
  • 10. 8 spiseskjeer (ca.) ekstra virgin olivenolje, delt
  • 11. 8 pitabrød
  • 12. Tomatrelish
  • 13. Tahinisaus
  • 14. 1 kopp tynne skiver av sylteagurk eller sur dillpickles

Fremgangsmåte

  1. 11. Plasser kalkunskiver i en glassform på 15x10x2 tommer. Fordel løkskiver i en glassform på 13x9x2 tommer. Bland gurkemeie, grovt salt, malt koriander, malt spisskummen, svart pepper, hvit pepper og hot paprika i en liten bolle. Strø løkskivene med 1 spiseskje krydderblanding, og drypp deretter 2 spiseskjeer olivenolje over, vend løkskivene slik at de dekkes på begge sider. Strø resten av krydderblandingen over begge sider av kalkunskivene, og gni inn krydderet med fingertuppene for å dekke godt. Drypp 4 spiseskjeer olivenolje over kalkunen, og vend skivene slik at de dekkes på begge sider. Dekk til og la løk og kalkun marinere i kjøleskapet i minst 4 timer, gjerne opptil 8 timer. Forvarm grillen (middels til høy varme). Pensle grillristen med olje. Pensle pitabrød med 2 spiseskjeer olje. Grill løkskivene til de er møre, ca. 4 minutter på hver side. Grill kalkunskivene til de er gjennomstekt, ca. 3 minutter på hver side. Grill pitabrødene til grillmerker vises, ca. 2 minutter på hver side. Overfør kalkunskivene og løkskivene til en skjærefjøl, og hold pitabrødene varme. Arbeid i porsjoner, og stabl flere kalkunskiver. Skjær dem i tynne skiver på tvers. Gjenta med løkskivene. Bland kalkun og løk i en stor bolle. Plasser ett pitabrød på hver av 8 tallerkener. Topp med kalkun-løksmiks, deretter Tomatrelish, Tahinisaus og aubergine, og server.
  2. 2*Aubergine pakket i en syltebrine av vann, eddik, salt, urter og krydder; selges i Midtøsten-markeder.
  3. 32. Plasser kalkunskiver i en glassform på 15x10