Fem-minutters krydret appelsinmarmelade

Fem-minutters krydret appelsinmarmelade

Lær hvordan du lager en enkel og smakfull krydret appelsinmarmelade på bare fem minutter. Perfekt til frokost eller som gave!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp honning
  • 2. 1/2 kopp brandy
  • 3. 3 kanelstenger
  • 4. 3 hele stjerneanis
  • 5. 1 vaniljestang, kuttet på tvers i 3 biter
  • 6. 3 stykker med appelsinskall på 1 x 3 tommer (bare den oransje delen)
  • 7. 12 hele nellikspiker
  • 8. 2 glass á 14 til 16 unser med appelsinmarmelade

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland de fem første ingrediensene i en stor kjele. Stikk hver appelsinskive med 4 nellikspiker, med jevne mellomrom; legg dem i kjelen. La det småkoke til blandingen er redusert til 1/2 kopp, ca. 5 minutter. Tilsett marmeladen; la det småkoke igjen, og rør ofte. Ta kjelen av varmen. Bruk en tang til å overføre 1 stjerneanis, 1 kanelstang, 1 vaniljestang og 1 appelsin-nellikskive til hver av tre 8-unse hermetikkglass. Fyll hvert glass med varm marmelade og forsegling med lokk. (Kan forberedes 4 uker i forveien. Oppbevares i kjøleskap.)
  2. 22. Bland de fem første ingrediensene i en stor kjele. Stikk hver appelsinskive med 4 nellikspiker, med jevne mellomrom; legg dem i kjelen. La det småkoke til blandingen er redusert til 1/2 kopp, ca. 5 minutter. Tilsett marmeladen; la det småkoke igjen, og rør ofte. Ta kjelen av varmen.
  3. 33. Bruk en tang til å overføre 1 stjerneanis, 1 kanelstang, 1 vaniljestang og 1 appelsin-nellikskive til hver av tre 8-unse hermetikkglass. Fyll hvert glass med varm marmelade og forsegling med lokk. (Kan forberedes 4 uker i forveien. Oppbevares i kjøleskap.)