
Fem-minutters krydret appelsinmarmelade
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull krydret appelsinmarmelade på bare fem minutter. Perfekt til frokost eller som gave!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp honning
- 2. 1/2 kopp brandy
- 3. 3 kanelstenger
- 4. 3 hele stjerneanis
- 5. 1 vaniljestang, kuttet på tvers i 3 biter
- 6. 3 stykker med appelsinskall på 1 x 3 tommer (bare den oransje delen)
- 7. 12 hele nellikspiker
- 8. 2 glass á 14 til 16 unser med appelsinmarmelade
Fremgangsmåte
- 11. Bland de fem første ingrediensene i en stor kjele. Stikk hver appelsinskive med 4 nellikspiker, med jevne mellomrom; legg dem i kjelen. La det småkoke til blandingen er redusert til 1/2 kopp, ca. 5 minutter. Tilsett marmeladen; la det småkoke igjen, og rør ofte. Ta kjelen av varmen. Bruk en tang til å overføre 1 stjerneanis, 1 kanelstang, 1 vaniljestang og 1 appelsin-nellikskive til hver av tre 8-unse hermetikkglass. Fyll hvert glass med varm marmelade og forsegling med lokk. (Kan forberedes 4 uker i forveien. Oppbevares i kjøleskap.)
- 22. Bland de fem første ingrediensene i en stor kjele. Stikk hver appelsinskive med 4 nellikspiker, med jevne mellomrom; legg dem i kjelen. La det småkoke til blandingen er redusert til 1/2 kopp, ca. 5 minutter. Tilsett marmeladen; la det småkoke igjen, og rør ofte. Ta kjelen av varmen.
- 33. Bruk en tang til å overføre 1 stjerneanis, 1 kanelstang, 1 vaniljestang og 1 appelsin-nellikskive til hver av tre 8-unse hermetikkglass. Fyll hvert glass med varm marmelade og forsegling med lokk. (Kan forberedes 4 uker i forveien. Oppbevares i kjøleskap.)