Hello Fresh Mobile Banner
Gorgonzolastekte kyllingbryst

Gorgonzolastekte kyllingbryst

Lær hvordan du lager saftige chicken breasts fylt med kremet gorgonzola. En perfekt rett for en rask og smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 kyllingbrysthalvdelene med skinn og bein (ca. 1,1 kg totalt)
  • 2. 1/4 pund avkjølt Gorgonzola Dolce, skivet
  • 3. 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 4. 1/3 kopp vann
  • 5. 2 1/2 spiseskjeer balsamicoeddik

Fremgangsmåte

  1. 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk
  2. 2Behold alle linjeskift og punktsetting.
  3. 31. Forvarm ovnen til 220°C med risten i midten. Tørk kyllingen godt, og skjær deretter et dypt, 7,5 cm langt lommer horisontalt i den lange, buede siden av hver kyllingbrysthalvdel. Fyll hver lomme med en fjerdedel av osten. Krydre kyllingen over hele med 1 teskje salt og 1/2 teskje pepper. Varm opp olje i en ovnsfast, tung stekepanne på 30 cm over middels høy varme til den skinner. Legg kyllingen med skinnsiden ned i pannen og stek uten å røre, til den er gyllenbrun, ca. 4 minutter. Snu brystene, og sett deretter pannen i ovnen og stek til kyllingen er gjennomstekt, 20–25 minutter. Overfør kyllingen til et serveringsfat. Sett pannen tilbake på komfyren ( håndtaket vil være veldig varmt) og tilsett vann og eddik. Kok opp, og rør og skrap opp eventuelle brune biter og smeltet ost, til sausen tykner litt, ca. 3 minutter. Sil sausen gjennom en finmasket sil over en varmebestandig målebøtte, og skum av overflødig fett. Krydre med salt og pepper. Server kyllingen med sausen.
  4. 42. Forvarm ovnen til 220°C med risten i midten.
  5. 53. Tørk kyllingen godt, og skjær deretter et dypt, 7,5 cm langt lommer horisontalt i den lange, buede siden av hver kyllingbrysthalvdel. Fyll hver lomme med en fjerdedel av osten. Krydre kyllingen over hele med 1 teskje salt og 1/2 teskje pepper.
  6. 64. Varm opp olje i en ovnsfast, tung stekepanne på 30 cm over middels høy varme til den skinner. Legg kyllingen med skinnsiden ned i pannen og stek uten