
Gorgonzolastekte kyllingbryst
Lær hvordan du lager saftige chicken breasts fylt med kremet gorgonzola. En perfekt rett for en rask og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 kyllingbrysthalvdelene med skinn og bein (ca. 1,1 kg totalt)
- 2. 1/4 pund avkjølt Gorgonzola Dolce, skivet
- 3. 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 4. 1/3 kopp vann
- 5. 2 1/2 spiseskjeer balsamicoeddik
Fremgangsmåte
- 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk
- 2Behold alle linjeskift og punktsetting.
- 31. Forvarm ovnen til 220°C med risten i midten. Tørk kyllingen godt, og skjær deretter et dypt, 7,5 cm langt lommer horisontalt i den lange, buede siden av hver kyllingbrysthalvdel. Fyll hver lomme med en fjerdedel av osten. Krydre kyllingen over hele med 1 teskje salt og 1/2 teskje pepper. Varm opp olje i en ovnsfast, tung stekepanne på 30 cm over middels høy varme til den skinner. Legg kyllingen med skinnsiden ned i pannen og stek uten å røre, til den er gyllenbrun, ca. 4 minutter. Snu brystene, og sett deretter pannen i ovnen og stek til kyllingen er gjennomstekt, 20–25 minutter. Overfør kyllingen til et serveringsfat. Sett pannen tilbake på komfyren ( håndtaket vil være veldig varmt) og tilsett vann og eddik. Kok opp, og rør og skrap opp eventuelle brune biter og smeltet ost, til sausen tykner litt, ca. 3 minutter. Sil sausen gjennom en finmasket sil over en varmebestandig målebøtte, og skum av overflødig fett. Krydre med salt og pepper. Server kyllingen med sausen.
- 42. Forvarm ovnen til 220°C med risten i midten.
- 53. Tørk kyllingen godt, og skjær deretter et dypt, 7,5 cm langt lommer horisontalt i den lange, buede siden av hver kyllingbrysthalvdel. Fyll hver lomme med en fjerdedel av osten. Krydre kyllingen over hele med 1 teskje salt og 1/2 teskje pepper.
- 64. Varm opp olje i en ovnsfast, tung stekepanne på 30 cm over middels høy varme til den skinner. Legg kyllingen med skinnsiden ned i pannen og stek uten