Sitronkake i brødform

Sitronkake i brødform

oppskrift på en deilig lemon lemon loaf, perfekt som dessert eller til kaffen. enkel å lage og full av frisk sitronsmak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 kopper kakehvetemel
  • 2. 1 1/2 kopper allsidig hvetemel
  • 3. 2 teskjeer bakepulver
  • 4. 1/4 teskje natron
  • 5. 1 teskje salt
  • 6. 2 1/4 kopper sukker
  • 7. 8 store egg, romtempererte
  • 8. 1/4 kopp revet sitronskall (fra omtrent 4 sitroner)
  • 9. 1/4 kopp fersk sitronsaft
  • 10. 2 kopper (4 staver) usaltet smør, smeltet og avkjølt
  • 11. 1/2 kopp rømme, romtemperert
  • 12. 2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
  • 13. 1/3 kopp fersk sitronsaft
  • 14. 1/3 kopp sukker
  • 15. 2 kopper melis, siktet, eller mer etter behov
  • 16. 4 til 6 spiseskjeer fersk sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. 11. LAG SITRONKAKER
  2. 2Forvarm ovnen til 175 °C. Spray sidene og bunnen av to avlange former på 23 x 13 x 8 cm med non-stick bakepapir og spray papiret med non-stick bakefett. Sikt sammen mel, bakepulver, natron og salt i en middels stor bolle.
  3. 3Legg sukker, egg, sitronzest og sitronsaft i en food processor og puls til det er godt blandet. Mens motoren går, hell smøret langsomt inn gjennom matingslangen. Tilsett rømme og vanilje, og puls til det er jevnt blandet. Overfør blandingen til en stor bolle.
  4. 4Sikt inn melet, en tredjedel av gangen, og vend forsiktig inn med en slikkepott etter hver gang, til det akkurat er blandet. Ikke overbland.
  5. 5Fordel røren jevnt i de forberedte formene. Stek midt i ovnen i 20 minutter, snu formene, senk temperaturen til 160 °C og stek i ytterligere 30–35 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren når den stikkes i midten. La kakene avkjøle i formene i 15 minutter.
  6. 62. Forvarm ovnen til 175 °C. Spray sidene og bunnen av to avlange former på 23 x 13 x 8 cm med non-stick bakefett og legg bakepapir i bunnen, som sprayes med bakefett.
  7. 73. Sikt sammen mel, bakepulver, natron og salt i en middels stor bolle.
  8. 84. Legg sukker, egg, sitronzest og sitronsaft i en food processor og puls til det er godt blandet. Mens motoren går, hell smøret langsomt inn gjennom matingslangen. Tilsett rømme og vanilje, og puls til det er jevnt blandet. Overfør blandingen til en stor bolle.
  9. 95. Sikt inn melet, en tredjedel av gangen, og vend forsiktig inn med en slikkepott etter hver gang, til det akkurat er blandet. Ikke overbland.
  10. 106. Fordel røren jevnt i de forberedte formene.