
Saltede og ristede mandler med rosmarin og chili
oppskrift på smakfulle brined og ristede mandler med rosmarin og chili. perfekt som snacks eller tilbehør, med enkel fremgangsmåte og gode smaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/3 kopp kosher salt
- 8 kvister rosmarin, delt
- 8 tørkede chiles de árbol, delt
- 680 gram mandler
- 2 spiseskjeer pluss 1/2 kopp olivenolje
- Flakete havsalt (for eksempel Maldon)
Fremgangsmåte
- 1Bring kosher salt, 2 rosmarinstilker, 4 chili, og 4 kopper vann til kokepunkt i en middels kjele, mens du rører for å løse opp saltet. Tilsett mandler og fjern fra varmen; dekk til og la stå i 24 timer. Forvarm ovnen til 190°C. Sil av mandlene; kast rosmarin og chili. Fordel mandlene på et stekebrett med kant; tilsett de resterende 4 chiliene og drypp over 2 spiseskjeer olje. Vend godt slik at de dekkes. Rist mandlene i ovnen, og vend dem av og til, til de er tørre og helt ristet gjennom, og har en deilig duft, ca. 45–55 minutter. La dem avkjøle. I mellomtiden, plukk bladene av de resterende 6 rosmarinstilker. Varm opp resten av oljen (1/2 kopp) i en liten kjele over middels varme. Arbeid i porsjoner, og stek rosmariblader til de er lysegrønne og sprø, ca. 30 sekunder. Bruk en hullsleiv for å overføre dem til tørkepapir for å renne av. Tilsett de stekte rosmaribladene i mandlene, krydre med havsalt, og vend godt sammen. Kan forberedes på forhånd: Mandlene kan ristes opp til 3 dager i forveien. Oppbevar lufttett ved romtemperatur.