Hello Fresh Mobile Banner
Flora Atkins' nederlandske Kichelkies (Lille Kichel)

Flora Atkins' nederlandske Kichelkies (Lille Kichel)

Lær å lage Flora Atkin's Dutch Kichelkies, små og sprø hollandskaker. En enkel oppskrift på klassiske kiker. Perfekt til kaffen!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 24
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 stort egg
  • 2. 1/4 teskje salt
  • 3. 1/4 kopp søt rødvin
  • 4. 1/2 til 1 kopp hvetemel uten bleking
  • 5. Vegetabilsk olje eller Crisco til dypsteking
  • 6. Melis

Fremgangsmåte

  1. 11. Pisk egget godt. Tilsett deretter salt, vin og gradvis melet til du har en klissete, elastisk deig, nesten som konsistensen av sirup.
  2. 22. Mel hendene dine og bryt av biter som ikke er større enn en kuler. Kjevle ut til tynne ark på en melet overflate.
  3. 33. Kutt i segmenter på omtrent 5 x 10 cm (deigen som er på størrelse med en stor kule vil gi omtrent 3 stykker), eller kutt på skrå i veldig tynne strimler eller i ønsket form.
  4. 44. Hell ca. 5 cm olje i en tykk stekepanne og varm opp til 190°C. Legg forsiktig strimlene i den varme oljen. La dem koke i noen sekunder på hver side. Snart vil de boble og puffe opp som honningbaker. Ta dem opp med en hullsleiv og la dem renne av på kjøkkenpapir. Når de er avkjølt, dryss over melis. Spis umiddelbart eller la dem ligge, godt dekket, i ett døgn med plastfolie.