
Havrekjeks
Lær hvordan du lager sprø og myke havregrynkaker med denne enkle oppskriften. Perfekt til kaffekosen eller som sunn snacks.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 22 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1. 3 kopper mel (420 g), helst halvparten fullkornsmel og halvparten hvetemel
- 2. 2 teskjeer natron
- 3. 2 teskjeer salt
- 4. 2 teskjeer kanel
- 5. 1 1/4 kopper (300 ml) melk
- 6. 1 kopp (240 ml) olje, helst rapsolje
- 7. 3/4 kopp (150 g) hvitt sukker
- 8. 1 kopp (200 g) brunt sukker, pakket
- 9. 4 kopper (320 g) ukokt havregryn
- 10. 2 egg eller 4 eggehviter
- 11. 2 teskjeer vanilje
- 12. 1 kopp (165 g) rosiner
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 180°C (350°F).
- 22. I en middels stor bolle, bland sammen natron, salt, kanel og mel. Sett til side.
- 33. I en stor bolle, bland sammen melk, olje, sukker, havregryn, egg og vanilje. Pisk godt.
- 44. Tilsett gradvis melet i den store bollen og bland godt. Rør forsiktig inn rosiner.
- 55. Rør deigen ut med skjeer på en smurt bakeplate.
- 66. Stek i 15 til 18 minutter. Kjeksene skal være faste når du banker lett på dem med en finger.