Havrekjeks

Havrekjeks

Lær hvordan du lager sprø og myke havregrynkaker med denne enkle oppskriften. Perfekt til kaffekosen eller som sunn snacks.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 22 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 3 kopper mel (420 g), helst halvparten fullkornsmel og halvparten hvetemel
  • 2. 2 teskjeer natron
  • 3. 2 teskjeer salt
  • 4. 2 teskjeer kanel
  • 5. 1 1/4 kopper (300 ml) melk
  • 6. 1 kopp (240 ml) olje, helst rapsolje
  • 7. 3/4 kopp (150 g) hvitt sukker
  • 8. 1 kopp (200 g) brunt sukker, pakket
  • 9. 4 kopper (320 g) ukokt havregryn
  • 10. 2 egg eller 4 eggehviter
  • 11. 2 teskjeer vanilje
  • 12. 1 kopp (165 g) rosiner

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 180°C (350°F).
  2. 22. I en middels stor bolle, bland sammen natron, salt, kanel og mel. Sett til side.
  3. 33. I en stor bolle, bland sammen melk, olje, sukker, havregryn, egg og vanilje. Pisk godt.
  4. 44. Tilsett gradvis melet i den store bollen og bland godt. Rør forsiktig inn rosiner.
  5. 55. Rør deigen ut med skjeer på en smurt bakeplate.
  6. 66. Stek i 15 til 18 minutter. Kjeksene skal være faste når du banker lett på dem med en finger.