Hello Fresh Mobile Banner
Udon med grillet flankbiff

Udon med grillet flankbiff

Lær hvordan du lager deilig udon med saftig grillet flank steak. En smakfull rett perfekt for hverdagsmiddag eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 teskjeer finhakket hvitløk, delt
  • 2. 3 teskjeer finrevet skrelt ingefær, delt
  • 3. 3 spiseskjeer krydret riseddik, delt
  • 4. 450 gram flank steak, delt langs fibrene
  • 5. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje, delt
  • 6. 225 gram udon-nudler
  • 7. 225 gram sukkererter, fjernet tråder og sukkererter delt diagonalt
  • 8. ¾ kopp redusert natrium kyllingbuljong
  • 9. 3 spiseskjeer asiatisk fiskesaus, eller etter smak
  • 10. 3 vårløk, tynne skiver
  • 11. ½ kopp ferske mynte- eller korianderblader, grovhakket hvis ønskelig

Fremgangsmåte

  1. 11. Forbered en gassgrill for direkte varme koking over middels høy varme. Rør sammen 2 teskjeer hvitløk, 1 1/2 teskjeer ingefær, 1 spiseskje eddik og 1/4 teskje salt i en liten bolle. Tørk av biffene og gni inn marinade over hele kjøttet. Mariner i 5 til 15 minutter. Pensle biffene med 1 spiseskje olje, og olj deretter grillristen. Grill biffene, dekket, og snu dem én gang, i omtrent 10 minutter totalt for medium-rare. Overfør biffene til et skjærebrett og la dem hvile i 5 minutter. Mens biffene koker, tilsett nudler i en pastapott med kokende, saltet vann (1 spiseskje salt for 4 liter vann), og når nudlene flyter opp til overflaten, reduser varmen og la dem småkoke til de er akkurat møre, i 10 til 15 minutter. Tilsett sukker snaps og kok i 1 minutt til. Sil av vannet i en sil og skyll raskt under kaldt vann. Fordel nudler og sukker snaps i 4 store boller. Kok opp buljongen i en liten kjele med de resterende 2 spiseskjeene eddik, 1 spiseskje olje, 2 teskjeer hvitløk og 1 1/2 teskje ingefær, og rør inn fiskesaus og vårløk. Hell over nudlene. Skjær biffene i tynne skiver på tvers av fibrene og fordel dem i bollene, og topp med mynte eller koriander.