
Udon med grillet flankbiff
Lær hvordan du lager deilig udon med saftig grillet flank steak. En smakfull rett perfekt for hverdagsmiddag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 teskjeer finhakket hvitløk, delt
- 2. 3 teskjeer finrevet skrelt ingefær, delt
- 3. 3 spiseskjeer krydret riseddik, delt
- 4. 450 gram flank steak, delt langs fibrene
- 5. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje, delt
- 6. 225 gram udon-nudler
- 7. 225 gram sukkererter, fjernet tråder og sukkererter delt diagonalt
- 8. ¾ kopp redusert natrium kyllingbuljong
- 9. 3 spiseskjeer asiatisk fiskesaus, eller etter smak
- 10. 3 vårløk, tynne skiver
- 11. ½ kopp ferske mynte- eller korianderblader, grovhakket hvis ønskelig
Fremgangsmåte
- 11. Forbered en gassgrill for direkte varme koking over middels høy varme. Rør sammen 2 teskjeer hvitløk, 1 1/2 teskjeer ingefær, 1 spiseskje eddik og 1/4 teskje salt i en liten bolle. Tørk av biffene og gni inn marinade over hele kjøttet. Mariner i 5 til 15 minutter. Pensle biffene med 1 spiseskje olje, og olj deretter grillristen. Grill biffene, dekket, og snu dem én gang, i omtrent 10 minutter totalt for medium-rare. Overfør biffene til et skjærebrett og la dem hvile i 5 minutter. Mens biffene koker, tilsett nudler i en pastapott med kokende, saltet vann (1 spiseskje salt for 4 liter vann), og når nudlene flyter opp til overflaten, reduser varmen og la dem småkoke til de er akkurat møre, i 10 til 15 minutter. Tilsett sukker snaps og kok i 1 minutt til. Sil av vannet i en sil og skyll raskt under kaldt vann. Fordel nudler og sukker snaps i 4 store boller. Kok opp buljongen i en liten kjele med de resterende 2 spiseskjeene eddik, 1 spiseskje olje, 2 teskjeer hvitløk og 1 1/2 teskje ingefær, og rør inn fiskesaus og vårløk. Hell over nudlene. Skjær biffene i tynne skiver på tvers av fibrene og fordel dem i bollene, og topp med mynte eller koriander.