
Grillet lammelår med krydret sennep og rosmarin
oppskrift på saftig grillet lammelår krydret med spiced sennep og rosmarin. perfekt for sommergrilling eller høstfest. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 spiseskje tørket sennep
- 2. 1 teskje malt kardemomme
- 3. 1/4 teskje malt nellik
- 4. 1 spiseskje eplecidereddik
- 5. 1/2 kopp frossen eplejuicekoncentrat, tint
- 6. 1/2 kopp krydret brunsennep (som Gulden's)
- 7. 1 spiseskje hakket fersk rosmarin
- 8. 2 teskjeer olivenolje
- 9. Grovt kosher-salt
- 10. 1 5-punds benfri lammelår, smørfliset, trimmet for alt fett
- 11. Non-stick grønnsakspray
Fremgangsmåte
- 11. Bland de tre første ingrediensene i en liten bolle. Visp gradvis inn eddik. La det stå i 15 minutter. Visp inn eplejuicekoncentrat, brunsennep, rosmarin og olje. Krydre marinaden etter smak med grovt salt og pepper. Legg lammelåret med benet opp i en glassform på 15x10x2 tommer. Strø over salt og pepper. Smør 1/3 kopp marinade over toppen for å dekke. Vend lammelåret. Strø over mer salt og pepper. Fordel resten av marinaden over lammelåret. Dekk formen med plastfolie og la den stå i kjøleskapet over natten. Spray grillristen med non-stick spray. Forbered grillen (middels varme). Legg lammelåret på grillen med marinaden fortsatt på, og bruk gjerne den reserverte formen med marinade. Grill i 15 minutter. Vend lammelåret. Grill i ytterligere 15 minutter, og pensle med marinaden fra den reserverte formen. Vend lammelåret igjen og grill til en kjøtttermometer som er satt inn i den tykkeste delen viser 130°F for medium-rare, og pensle ofte med resten av marinaden, ca. 5 minutter lenger på hver side. Overfør lammelåret til et serveringsfat. Dekk løst med folie og la det hvile i 15 minutter. Skjær lammelåret i tynne skiver, legg dem på fatet og server.
- 22. Bland de tre første ingrediensene i en liten bolle. Visp gradvis inn eddik. La det stå i 15 minutter. Visp inn eplejuicekoncentrat, brunsennep, rosmarin og olje. Krydre marinaden etter smak med grovt salt og pepper.
- 33. Legg lammelåret med benet opp i en glassform på 15x10x2 tommer. Strø over salt og pepper. Smør 1/3 kopp marinade over toppen for å dekke. Vend lammelåret. Strø over mer salt og pepper. Fordel resten av marinaden over lammelåret. Dekk formen med plastfolie og la den stå i kjøleskapet over natten.
- 44. Spray grillristen med non-stick spray.