Grillet lammelår med krydret sennep og rosmarin

Grillet lammelår med krydret sennep og rosmarin

oppskrift på saftig grillet lammelår krydret med spiced sennep og rosmarin. perfekt for sommergrilling eller høstfest. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 spiseskje tørket sennep
  • 2. 1 teskje malt kardemomme
  • 3. 1/4 teskje malt nellik
  • 4. 1 spiseskje eplecidereddik
  • 5. 1/2 kopp frossen eplejuicekoncentrat, tint
  • 6. 1/2 kopp krydret brunsennep (som Gulden's)
  • 7. 1 spiseskje hakket fersk rosmarin
  • 8. 2 teskjeer olivenolje
  • 9. Grovt kosher-salt
  • 10. 1 5-punds benfri lammelår, smørfliset, trimmet for alt fett
  • 11. Non-stick grønnsakspray

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland de tre første ingrediensene i en liten bolle. Visp gradvis inn eddik. La det stå i 15 minutter. Visp inn eplejuicekoncentrat, brunsennep, rosmarin og olje. Krydre marinaden etter smak med grovt salt og pepper. Legg lammelåret med benet opp i en glassform på 15x10x2 tommer. Strø over salt og pepper. Smør 1/3 kopp marinade over toppen for å dekke. Vend lammelåret. Strø over mer salt og pepper. Fordel resten av marinaden over lammelåret. Dekk formen med plastfolie og la den stå i kjøleskapet over natten. Spray grillristen med non-stick spray. Forbered grillen (middels varme). Legg lammelåret på grillen med marinaden fortsatt på, og bruk gjerne den reserverte formen med marinade. Grill i 15 minutter. Vend lammelåret. Grill i ytterligere 15 minutter, og pensle med marinaden fra den reserverte formen. Vend lammelåret igjen og grill til en kjøtttermometer som er satt inn i den tykkeste delen viser 130°F for medium-rare, og pensle ofte med resten av marinaden, ca. 5 minutter lenger på hver side. Overfør lammelåret til et serveringsfat. Dekk løst med folie og la det hvile i 15 minutter. Skjær lammelåret i tynne skiver, legg dem på fatet og server.
  2. 22. Bland de tre første ingrediensene i en liten bolle. Visp gradvis inn eddik. La det stå i 15 minutter. Visp inn eplejuicekoncentrat, brunsennep, rosmarin og olje. Krydre marinaden etter smak med grovt salt og pepper.
  3. 33. Legg lammelåret med benet opp i en glassform på 15x10x2 tommer. Strø over salt og pepper. Smør 1/3 kopp marinade over toppen for å dekke. Vend lammelåret. Strø over mer salt og pepper. Fordel resten av marinaden over lammelåret. Dekk formen med plastfolie og la den stå i kjøleskapet over natten.
  4. 44. Spray grillristen med non-stick spray.