Spaghetti à la Lasagne
oppskrift på spaghetti à la lasagne, en smakfull og kreativ vri på klassisk lasagne med pasta. perfekt for en mettende middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. Salt
- 2 kopper tomatsaus eller spaghetti saus, hjemmelaget eller kommersielt fremstilt
- 3/4 til 1 pund spaghetti, spaghettini, perciatelli eller bucatini
- 1/4 kopp olivenolje
- 1 pund (1 kopp) ricottaost (helt eller lett fettinnhold)
- 1/4 kopp revet Parmesanost
- Nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med saltet vann til pastaen. Varm opp tomatsausen i en liten kjele. (Eller gjør dette i siste liten i en mikrobølgeovn i 1 minutt.)
- 2Tilsett pastaen i det kokende vannet og kok til den er mør, men fortsatt har litt tyggemotstand, ca. 8 til 10 minutter.
- 3I mellomtiden, bland sammen olivenolje, ricotta og Parmesan i en liten blandingsbolle, og smak til med salt og pepper.
- 4Når pastaen er ferdig, sil av vannet og ha den tilbake i kjelen, uten varme.
- 5Tilsett spaghetti-sausen og vend godt.
- 6Server pasta og saus i dype boller, og topp hver porsjon med en klatt av ricottablandingen.