
Syltede vårløk
Lær hvordan du lager smakfulle syltede vårløk med denne enkle oppskriften. Perfekt som tilbehør eller smakstilsetning i ulike retter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 bunt vårløk
- 2 teskjeer sennepsfrø
- 1 teskje korianderfrø
- 1/2 teskje spisskummenfrø
- 1 kopp hvitvinseddik
- 1/2 kopp sukker
- 1 spiseskje kosher-salt
Fremgangsmåte
- 1Trim begge ender av vårløkene og del dem i to på tvers. Legg dem i en 1-pint varmebestandig glasskrukke. Rist tørre sennepsfrø, korianderfrø og spisskummenfrø i en liten tørr kjele over middels lav varme, og rør ofte, til de er duftende, ca. 2 minutter. Tilsett i krukken. Kok opp eddik, sukker og salt i samme kjele over middels varme, og rør for å løse opp sukker og salt. Hell laken over vårløkene og forsegling krukken. La den stå i kjøleskapet i minst 1 dag før bruk.
- 2Trim begge ender av vårløkene og del dem i to på tvers. Legg dem i en 1-pint varmebestandig glasskrukke.
- 3Rist tørre sennepsfrø, korianderfrø og spisskummenfrø i en liten tørr kjele over middels lav varme, og rør ofte, til de er duftende, ca. 2 minutter. Tilsett i krukken.
- 4Kok opp eddik, sukker og salt i samme kjele over middels varme, og rør for å løse opp sukker og salt. Hell laken over vårløkene og forsegling krukken. La den stå i kjøleskapet i minst 1 dag før bruk.
- 5Forberedelse i forkant: Vårløkene kan lages 5 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
- 6Vårløkene kan lages 5 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.