Syltede vårløk

Syltede vårløk

Lær hvordan du lager smakfulle syltede vårløk med denne enkle oppskriften. Perfekt som tilbehør eller smakstilsetning i ulike retter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 bunt vårløk
  • 2 teskjeer sennepsfrø
  • 1 teskje korianderfrø
  • 1/2 teskje spisskummenfrø
  • 1 kopp hvitvinseddik
  • 1/2 kopp sukker
  • 1 spiseskje kosher-salt

Fremgangsmåte

  1. 1Trim begge ender av vårløkene og del dem i to på tvers. Legg dem i en 1-pint varmebestandig glasskrukke. Rist tørre sennepsfrø, korianderfrø og spisskummenfrø i en liten tørr kjele over middels lav varme, og rør ofte, til de er duftende, ca. 2 minutter. Tilsett i krukken. Kok opp eddik, sukker og salt i samme kjele over middels varme, og rør for å løse opp sukker og salt. Hell laken over vårløkene og forsegling krukken. La den stå i kjøleskapet i minst 1 dag før bruk.
  2. 2Trim begge ender av vårløkene og del dem i to på tvers. Legg dem i en 1-pint varmebestandig glasskrukke.
  3. 3Rist tørre sennepsfrø, korianderfrø og spisskummenfrø i en liten tørr kjele over middels lav varme, og rør ofte, til de er duftende, ca. 2 minutter. Tilsett i krukken.
  4. 4Kok opp eddik, sukker og salt i samme kjele over middels varme, og rør for å løse opp sukker og salt. Hell laken over vårløkene og forsegling krukken. La den stå i kjøleskapet i minst 1 dag før bruk.
  5. 5Forberedelse i forkant: Vårløkene kan lages 5 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
  6. 6Vårløkene kan lages 5 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.