Sennepskremsaus

Sennepskremsaus

oppskrift på en kremet sennepssaus som passer til kjøtt, fisk eller grønnsaker. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 flaske på 12 unser øl til lager
  • 1/3 kopp hakkede sjalottløk
  • 3 kopper kyllingkraft eller hermetisk lavsalt kyllingbuljong
  • 1 1/2 kopper piskefløte
  • 1/4 kopp Dijon-sennep
  • 2 spiseskjeer gule sennepsfrø

Fremgangsmåte

  1. 1Kok øl og sjalottløk i en tykk, middels stor kjele til det er redusert til 1/4 kopp, omtrent 12 minutter. Tilsett kraft og kok opp til det er redusert til 1 1/2 kopp, omtrent 10 minutter. Tilsett fløte og kok til det er redusert til 2 kopper, omtrent 10 minutter. Rør inn sennep og sennepsfrø. (Kan forberedes 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp igjen på middels-lav varme før servering.)